198 zitjes vernield, deur kapot, toiletten kapot en stalen net vernietigd: de schade bij Anderlecht bedraagt enkele tienduizenden euro’s na ontspoorde Clasico

Anderlecht meet de schade op aan het Lotto Park na de incidenten tijdens de ontspoorde Clasico. De financiële schade zal oplopen tot enkele tienduizenden euro’s.

Jürgen Geril Bart Lagae

In het bezoekende vak waar de Standard-fans oververhit raakten zijn maar liefst 198 stoeltjes afgebroken. Ook in de toiletten in die tribune zijn er beschadigingen, terwijl een deur op het het pad naar de VIP-ruimtes is vernietigd. Voeg daarbij dat grill - de afscherming met stalen kabels boven de glazen wand die de supportersclans scheidt - half afgebroken is en u beseft dat het veel geld en werk zal kosten om alles weer in orde te maken.

Anderlecht doet er wel alles aan om het vak zo snel mogelijk weer bruikbaar en veilig te maken. Zondag is er al een nieuwe clasico - weliswaar zonder bezoekende fans uit Luik - en er wordt bekeken hoe die tribune misschien toch nog in gebruik genomen kan worden. De kans dat de vrijgekomen tickets in reguliere verkoop gaan is weliswaar niet zo groot, maar mogelijk zullen bepaalde organisaties waarmee Anderlecht samenwerkt daar een plaatsje krijgen.

Ook Anderlecht riskeert straf

Het wangedrag van de Luikse supporters donderdagavond levert Standard sowieso al een boete van 25.000 euro op aan de Pro League voor reputatieschade, zo laat de Pro League weten. Het bondsparket zal hoogstwaarschijnlijk ook acties ondernemen, het wacht op het matchverslag van de match delegate.

Ook Anderlecht riskeert overigens een straf na de incidenten in de Croky Cup donderdagavond. In het scheidsrechtersverslag wordt niet alleen melding gemaakt van wangedrag van Standard-supporters, er wordt ook in beschreven hoe Anderlecht-supporters projectielen naar het Standard-vak gooiden.

Net als Standard hangt ook Anderlecht een wedstrijd achter gesloten deuren als straf met uitstel boven het hoofd. Alleen is het niet zeker dat de bondsprocureur een match achter gesloten deuren vordert voor paars-wit. Voor Standard lijkt dat sowieso het geval, vermoedelijk verzwaard met minstens een tweede wedstrijd achter gesloten deuren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer