Donderdagavond waren 81 van de 150 Kamerleden afwezig, waardoor de stemming niet kon doorgaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Donderdagavond waren 81 van de 150 Kamerleden afwezig, waardoor de stemming niet kon doorgaan. © Photo News

ONZE OPINIE. “Het minste dat je mag verwachten voor 8.472 euro én uw stem, is dat parlementsleden aanwezig zijn”

In juni dingen ze opnieuw naar uw stem. Maar donderdagavond bleken 81 van de 150 Kamerleden te vinden dat ze betere dingen te doen hadden dan die stem te vertegenwoordigen in het parlement. Wie zijn eigenlijk de parlementsleden die er vaker niet, dan wel zijn? Dat zo’n jaarrapport niet openbaar gemaakt wordt, is een schande: u hebt als kiezer het recht om te weten of iemand uw stem verkwanselt.

49 reacties

  • kris Swennen

    4 maanden geleden
    Die zitten er toch bij voor spek en bonen en worden verplicht te stemmen wat de onverkozen partijtop beslist. Dat noemt men dan democratie.
  • Andre Bonte

    4 maanden geleden
    inderdaad schandalig, maar hetzelfde gebeurt ook in het Europees parlement
  • Francine Dieltiens

    4 maanden geleden
    Hoog tijd dat honoraria enkel en alleen gebaseerd worden op aanwezigheid in het parlement. Wie heeft de moed om dit door te drukken????
  • Emiel Van Roost

    4 maanden geleden
    Dat er niet kon gestemd worden wegens te weinig aanwezig is een schande en ik hoop dat er finantiele sancties zullen op volgen want dat verstaan ze.
  • jan geens

    5 maanden geleden
    idd, alleen vergoeden als ze er zijn . De 'andere' dingen pro rata . Dat is met nieuwe technologie nog nooit zo makkelijk geweest. kan volledig automatisch EN transparant inzichtelijk voor de kiezer .Want eerlijk: Als ik een dag niet werk ; geen maaltijdcheque , geen reisvergoeding en geen loon . Hoe zou het komen dat de kiezer vervreemd van de politiek ?