Nicolas Caeyers (31) opnieuw beschuldigd van zedenfeiten: nieuw slachtoffer meldt zich

Een nieuw slachtoffer heeft zich gemeld in de zaak rond influencer Nicolas Caeyers (31). Dat schrijft HLN. Caeyers werd eerder al beschuldigd van verkrachting van minderjarigen.

gli

Begin oktober raakte bekend dat de 31-jarige Nicolas Caeyers seks zou hebben gehad met verschillende minderjarigen. Hij benaderde de minderjarige jongens via sociale media en probeerde vervolgens met hen af te spreken. Sommigen gingen daarop in, onder wie een jongen van amper 13. Caeyers zelf was toen 22 jaar. De afspraakjes mondden al snel uit in seks. Het slachtoffer voelde zich gedwongen en verkracht en verbrak het contact.

Het slachtoffer diende acht jaar na de feite klacht in. En er meldde zich meteen ook een tweede slachtoffer, een jongeman die op het moment van de feiten 15 jaar zou zijn geweest. In de nasleep van het nieuws getuigden nog drie andere jongens bij De Morgen over de zaak: Caeyers zou ook met hen seksueel contact hebben gezocht en hen naaktfoto’s en masturbatievideo’s van zichzelf hebben doorgestuurd.

LEES OOK. Zijn jongste slachtoffer was amper 13: Influencer verschijnt voor de correctionele rechtbank voor zedenfeiten

Op 10 oktober moest Caeyers al een eerste keer voor de rechter verschijnen. En nu zou er dus nog een nieuwe zaak bijkomen. Het zou opnieuw gaan om zedenfeiten. “Wat er gebeurd is? Het is te fragiel om te vertellen”, vertelt Ines Van Overbeke, de advocate van het nieuwste slachtoffer, aan HLN. Haar cliënt zou nog steeds zwaar onder de indruk zijn van de feiten. “Praten wil hij niet. Hij wil vooral dat de sereniteit primeert.” Dinsdag volgt er een inleidende zitting achter gesloten deuren.

Nicolas Caeyers vergaarde bekendheid als acteur in onder meer ‘Wittekerke’ en de Ketnet-reeks ‘Galaxy Park’. De laatste jaren was hij vooral actief als influencer op TikTok en Instagram. Zijn vrouwelijk typetje ‘Sabine’ sprokkelt geregeld duizenden likes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer