© Reuters

Loena Hendrickx verovert zilveren medaille in GP-finale kunstschaatsen, Nina Pinzarrone wordt vierde: “En nu een paar dagen vrij”

Loena Hendrickx heeft zaterdag de zilveren medaille behaald op de Grand Prix-finale kunstschaatsen in de Chinese hoofdstad Peking. Belgisch kampioene Nina Pinzarrone werd vierde.

blg

Hendrickx, tweede na de korte kür, kreeg in de vrije kür een waardering van 130.11 (persoonlijk record: 145.53). Daarmee was de Europese vicekampioene in dat onderdeel het nummer vier van het zeskoppige deelnemersveld en kwam ze uit op een totaalscore van 203.36.

Hendrickx was bijna 18 punten verwijderd van haar persoonlijk record (221.28), in oktober geschaatst bij haar zege in Skate America. De Kempense bleef maar nipt het nummer drie, de Japanse Hana Yoshida (203.16), voor. Vorig jaar werd Hendrickx derde op de Grand Prix-finale, de wedstrijd met de beste zes kunstschaatssters op het Grand Prix-circuit.

Nina Pinzarrone eindigde na een derde plaats in de korte kür als vijfde in de vrije kür met een score van 128.19 (PR: 133.06). Haar totaalscore van 194.91 leverde haar de vierde plaats op bij haar debuut in de GP-finale. Ze bleef wel onder haar persoonlijk record (198.80).

De gouden medaille ging naar de Japanse Kaori Sakamoto. De wereldkampioene liet een totaalscore van 225.70 optekenen.

LEES OOK. Hoe straf zijn onze kunstschaatstalenten Loena Hendrickx en Nina Pinzarrone? “Dit is even uitzonderlijk als Kim en Justine”

Loena Hendrickx© REUTERS

Loena Hendrickx: Niet echt mijn dag”

“Het was niet echt mijn dag vandaag”, reageerde Loena Hendrickx, die naast het goud greep. “Ik vergat een paar stappen voor de Lutz, en ook in het vervolg had ik even een black-out. Waarschijnlijk is het makkelijker om een korte kür te doen als je terugkomt van ziekte, dus ik neem aan dat het wel normaal is.”

“Ik pak nu een paar dagen vrij, en ik denk dat ik nadien nog genoeg tijd heb om mij voor te bereiden voor het EK kunstschaatsen. Ik ga veel vrije kürs doen om mijn uithouding te proberen verbeteren.”

© REUTERS

Nina Pinzarrone: “Heel fier”

Pinzarrone greep net naast het podium, maar onze jonge landgenote was tevreden met haar prestatie. “Dit is mijn eerste GP-seizoen, en ik ben zo blij en opgelucht met hoe het gelopen is. Ik ben erg fier om hier te zijn. Ik neem nu een paar dagen vrij, maar natuurlijk ook niet te veel want het EK zal er snel zijn.”

© EPA-EFE

© REUTERS

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten