“Technisch probleem” ontneemt meerdere Belgen de kans om recordjackpot EuroMillions te winnen

Geen Belg, maar wel een Oostenrijker was vrijdag de enige winnaar van de grootste EuroMillions-jackpot ooit. Al had het ook anders kunnen zijn, want door een technische storing bij de Nationale Loterij kregen meerdere Belgen de kans niet om deel te nemen aan de trekking.

mtm

Iemand uit Oostenrijk speelde voor de recordtrekking van vrijdag als enige de vijf juiste cijfers 17-30-42-48-50 in combinatie met de juiste sterren 4 en 8. Het levert hem of haar liefst 240 miljoen euro op, nooit eerder won iemand meer met EuroMillions.

LEES OOK. EuroMillions-trekking levert recordwinnaar op: één Europeaan is 240 miljoen euro rijker

De recordjackpot verleidde heel wat spelers om hun kans te wagen, ook in ons land. De Nationale Loterij kreeg in totaal ongeveer 2,2 miljoen transacties binnen (meteen gemiddelde inzet van 4 euro).

Maar het hadden er nog (iets) meer kunnen zijn. Door een technisch probleem kon een honderdtal biljetten niet worden gevalideerd, zo bevestigt de Nationale Loterij. “Onze computer kon het even niet meer aan”, zegt woordvoerster Joke Vermoere. “Net voor de deadline van 20 uur was er nog een massale toestroom van mensen die online wilden spelen en ons IT-systeem - dat nochtans bemeten is op een zeer grote capaciteit - kreeg het even allemaal niet meer verwerkt.”

LEES OOK. Geen grote winnaars bij Olmense dagbladhandel na stormloop voor miljoenenjackpot

Bij de Nationale Loterij benadrukken ze wel dat alle getroffen spelers hun geld terugkrijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER