Tientallen Belgen maken door “technisch probleem” geen kans op recordjackpot EuroMillions

Geen Belg, maar wel een Oostenrijker was vrijdag de enige winnaar van de grootste EuroMillions-jackpot ooit. Al had het ook anders kunnen zijn, want door een technische storing bij de Nationale Loterij kregen meerdere Belgen de kans niet om deel te nemen aan de trekking.

mtm

Iemand uit Oostenrijk speelde voor de recordtrekking van vrijdag als enige de vijf juiste cijfers 17-30-42-48-50 in combinatie met de juiste sterren 4 en 8. Het levert hem of haar liefst 240 miljoen euro op, nooit eerder won iemand meer met EuroMillions.

De recordjackpot verleidde heel wat spelers om hun kans te wagen, ook in ons land. De Nationale Loterij kreeg in totaal ongeveer 2,2 miljoen transacties binnen (meteen gemiddelde inzet van 4 euro).

“De piek aan transacties die we zagen in de minuten voor 20 uur was, groter dan de piek bij Bancontact tijdens de kerstshopping”

Joke Vermoere

Woordvoerster Nationale Loterij

Maar het hadden er nog (iets) meer kunnen zijn. Door een technisch probleem kon een honderdtal biljetten niet worden gevalideerd, zo bevestigt de Nationale Loterij. “Het exacte aantal getroffen spelers wordt nog onderzocht, maar onze computer kon het even niet meer aan”, zegt woordvoerster Joke Vermoere. “Net voor de deadline van 20 uur was er nog een massale toestroom van mensen die online wilden spelen en ons IT-systeem kreeg het even allemaal niet meer verwerkt.”

“Opnieuw proberen”

Het IT-systeem van de Nationale Loterij is nochtans bemeten op een zeer grote capaciteit, meldt Vermoere nog. “Maar om je een idee te geven: de piek aan transacties die we zagen in de minuten voor 20 uur was, groter dan de piek bij Bancontact tijdens de kerstshopping.”

Zoals altijd bij technische problemen kregen de getroffen spelers een (automatisch verstuurd) bericht waarin gemeld werd dat er een storing was, dat het niet mogelijk was hun deelname te registreren en met de vraag om opnieuw te proberen. “Maar wie dat te dicht tegen de deadline deed, kreeg dus de kans niet meer om nog een poging te doen.”

Bij de Nationale Loterij benadrukken ze wel dat alle getroffen spelers hun geld terugkrijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen