90+7'
George Ilenikhena
1 - 3
90+7'

Niet zonder moeite, ondanks een dominante eerste helft. Antwerp neemt de drie punten mee op bezoek bij Cercle Brugge. Na een goal van Ejuke op het uur leek de partij gespeeld, maar dat was buiten een slotoffensief van de thuisploeg gerekend. Denkey zorgde voor de aansluiting. In de toegevoegde tijd bevrijdde Ilenikhena The Great Old.

Cercle Brugge - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Weg twijfels in de 97e minuut. Cercle probeerde wel om Antwerp nog in de problemen te brengen in de slotfase, ondanks een numeriek ondertal. Maar op de tegenaanval neemt Ilenikhena alle twijfels weg voor de landskampioen met de 1-3.

• Man van de Match: Chidera Ejuke is de man-in-vorm de laatste weken bij The Great Old en bewees dat nog maar eens. Hij verzorgde het lekkere voorbereidende werk bij de 0-2 en maakte het daarna zelf af. Zijn flukse dribbels brachten Cercle vooral voor de rust in de problemen.

• Opvallend: Het is pas de 2e zege van Antwerp dit seizoens buitenshuis, na eerder een 0-3-overwinning op Westerlo in september. Al lijkt Cercle een tegenstander die de landskampioen graag treft. Het wint voor de 13e keer deze eeuw van groen-zwart, slechts 2 keer werd er verloren.

Sterk Antwerp vergeet meer dan 1 keer te scoren

Met Cercle Brugge en Antwerp stonden 2 ploegen uit de top 6 tegenover elkaar. Een onvervalste 6-puntenmatch dus in de strijd om Play-Off I.

Al lag de druk toch vooral bij de bezoekers, die de kloof met leider Union binnen de perken wilden houden. Druk die zorgde voor goed voetbal van de landskampioen.

Balikwisha, De Laet en Ekkelenkamp belegerden het Cercle-doel al vroeg in de wedstrijd, tot die laatste Warleson halverwege de eerste helft dan toch wist te verslaan.

Janssen won het duel op het middenveld, stuurde Balikwisha weg en die had de infiltrerende Jurgen Ekkelenkamp gezien. De Nederlander profiteerde van de ruimte die hij kreeg en zette de 0-1 binnen.

Ook daarna bleef Antwerp goed voetballen, met als beste voorbeeld een heerlijke aanval in één tijd. De afwerking van Ejuke lag helemaal in lijn met die aanval, maar de redding van Warleson ook.

Geen 0-2 dus, ook niet bij een volgende kans voor Balikwisha. De kleine achterstand bij de rust had Cercle vooral te danken aan een opnieuw sterk keepende Braziliaan.

Cercle maakt er nog een spannend slot van

Bij de eerste de beste kans na de pauze was het wel prijs voor Antwerp.

De voorbereiding van Janssen en Ejuke was met het nodig jongleerwerk al mooi om zien, waarna het naar de andere kant ging. Een combinatie van Balikwisha en Ekkelenkamp later kon Ejuke zelf de 0-2 in doel werken.

Meteen na die treffer die de wedstrijd op slot leek te doen, was er al ei zo na de aansluitingstreffer. Denkey zag zijn poging op de bovenkant van de lat vallen.

Bij zijn volgende kans was het wel prijs voor Kevin Denkey. De Cercle-spits werkte koel af na een combinatie door het centrum. Het doelpunt van de hoop voor groen-zwart.

Opnieuw met een blitzstart van bij de aftrap klom de thuisploeg zelfs bijna op gelijke hoogte. Denkey, weer hij, kon zijn kopbal niet kadreren.

Dichterbij de gelijkmaker zou Cercle, met zijn tienen na een blessure voor Ravych, niet meer komen, al bleef het door een enorme misser van Balikwisha nog wel spannend.

Na bijna 100 minuten voetballen nam invaller George Ilenikhena alle twijfels weg. De 17-jarige spits zette de 1-3 in doel. Antwerp maakte het zichzelf nog onnodig moeilijk, maar mocht zo toch de 3 punten bijschrijven en doet een goede zaak in de top 6.

Muslic: "Heel teleurgesteld omdat we 60 minuten weggooien"

• Thibo Somers (Cercle Brugge): "Het verschil tussen de 1e en de 2e helft was te groot vandaag. Ze kwamen er na de rust minder uit, maar we geven de wedstrijd uit handen door die 1e helft. Ze vonden altijd de vrije man en wij kwamen overal een stap te laat. Zowel vandaag als vorige week moesten we tegen sterke ploegen spelen, maar we konden telkens aanspraak maken op een gelijkspel."

• Vincent Janssen (Antwerp): "Dit was voor ons vertrouwen een heel belangrijke uitzege bij een rechtstreekse concurrent. We zijn al te slordig geweest met onnodig puntenverlies dit seizoen. Ook vandaag maken we het onszelf nog moeilijk, bij de rust hadden we de kloof al moeten uitdiepen."

• Miron Muslic (trainer Cercle Brugge): "Ik ben heel teleurgesteld omdat we 60 minuten weggegooid hebben. Dan wordt het onmogelijk, zeker tegen een topteam als Antwerp. Het laatste halfuur speelden we zoals Cercle altijd moet spelen. We maakten fouten die we normaal niet maken en we waren niet agressief genoeg."

•  Mark van Bommel (trainer Antwerp): "Het was echt goed vandaag, zeker in de eerste helft. Alleen jammer dat je niet op 0-2, 0-3 of zelfs 0-4 komt. Zo maak je het jezelf moeilijk. Door details krijgt de tegenstander het gevoel dat ze er weer wat van kunnen maken. Na die 1-2 kropen we achteruit en zo werd het gevaarlijk. Voetballend worden we wel steeds beter en we kunnen ons aanpassen aan de tegenstander."

Fase per fase

18:01

EINDE: 1-3 na 100 minuten

Na bijna 100 minuten voetballen zit het erop in Brugge. Antwerp weerstond het slotoffensief van Cercle na de 1-2 en Ilenikhena besliste diep in de extra tijd de wedstrijd met de 3e Antwerpse goal. De landskampioen springt zo (voorlopig) naar plek 3.

90+10' tweede helft
90+8'
90+8'

GOAL: Ilenikhena maakt het af!

Daar is dan toch de doodsteek voor Cercle! De 17-jarige spits vindt de netten opnieuw na goed voorbereidend werk van Yusuf. Binnenkantje voet werkt Ilenikhena af: 1-3, de twijfels zijn weg.

90+7'
90+6'

Het levert gevaar op, maar wel op de tegenaanval. Muja tikt alleen te ver voor Balikwisha, geen 1-3.

90+6'

Kan Cercle het dan misschien op hoekschop? Siquet mag het nog eens proberen in minuut 96.

90+4'

De wissels van Muslic zijn op, Cercle gaat dus met z'n tienen op zoek naar de 2-2.

90+3'

Ravych valt ook al uit

Nog maar eens pech voor Cercle. Ravych, net terug uit blessure, moet met een hamstringprobleem naar de kant. En de spoeling op het middenveld is al zo dun met gelegenheidsmiddenvelders als Utkus en Ravych, die nu beiden uitvielen.

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
89'

Muja trippelt al snel weer tussen de lijnen. Nog 2 minuten plus toegevoegde tijd voor Cercle, dat het nu eens probeerde via Gboho. Hij schiet ruim over.