© Geert Tresignie (GTG)

VOLLEYBAL LOTTO VOLLEY LEAGUE LINDEMANS AALST - GUIBERTIN 3-0

Coach Christophe Achten zet opmars met Lindemans Aalst voort: “Onze heenronde is geslaagd”

AALST -

Lindemans Aalst lijkt niet meer te stoppen. De Ajuinen behaalden tegen Guibertin hun vijfde competitiezege op rij en klommen op naar de derde plaats in het klassement.

Stefan Geeroms

De start was nochtans desastreus. Met nul op negen stond Aalst helemaal onderaan. Maar in Achel keerde het tij en sindsdien is er geen houden meer aan. Vijf overwinningen met een setverhouding van 15-2, dat kan tellen. Daarbij zette Aalst ook nog kleppers als VH Leuven en Maaseik opzij en ging zaterdagavond het verrassende Guibertin met 3-0 voor de bijl.

“Dit is mooi natuurlijk”, zei dan ook een fiere coach Christophe Achten. “Jammer van die eerste wedstrijden die wij verloren, maar sindsdien hebben wij ons meer dan goed herpakt. Onze heenronde is dan ook zeker geslaagd.”

Tegenstander Guibertin stond tot zaterdagavond hoger in de rangschikking dan de Ajuinen. Achten: “Er was vooraf veel te doen over het zogenaamde geheime recept van de Waals-Brabanders. Wel, die positiewissels van aanvaller Gert Van Walle waren voor ons niet zo geheim. Maandag zijn wij daar beginnen op trainen en vanaf dan wisten mijn spelers perfect wat hen te doen stond.”

Van Walle en Hofmans uit de wedstrijd houden, dat was de opdracht. In de eerste twee sets (25-21, 25-18) lukte dat perfect. “Alleen op het einde van de derde set (25-22) kwamen wij even in de problemen”, aldus Achten. “Maar dat kwam ook omdat Guibertin alles uit de trukendoos haalde om het spel te vertragen. In die opzet zijn ze gelukkig niet geslaagd.”

“Het basisniveau bij mijn spelers stijgt week na week. Iedere speler scoorde tien punten of meer wat betekent dat er vanuit een goede receptie heel gevarieerd kan verdeeld en gescoord worden. Dat maakt het voor iedere tegenstander moeilijk.’’

Sterke Folguera

Spelverdeler Xavi Folguera werd voor de derde keer op rij uitgeroepen tot Man van de Match. Achten: “Onze hoofdaanvaller Alvaro Gimeno verdiende misschien ook wel die trofee, maar het klopt dat Folguera een van onze sterkhouders is. De Andorrees is al 35 maar is zeker niet naar Aalst gekomen om uit te bollen. Hij is op en top professioneel, last extra trainingen in, bekijkt zijn video’s en staat open voor feedback. Zo speelde hij tegen Guibertin middenman Alex Saaremaa meer aan, wat resulteerde in twaalf punten voor de Est.”

Dit jaar staan er voor Lindemans Aalst nog twee matchen op het programma. In een dubbele confrontatie met Roeselare moeten de Ajuinen een finaleticket voor de bekerfinale zien af te dwingen. “Wij spelen zaterdag eerst thuis, wat ik wel een voordeel vind”, zegt Achten. “Winnen wij, dan is de week nadien in Roeselare alles mogelijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer