© Belga

Serge Gumienny

ANALYSE. Serge Gumienny: “Wat was er dit weekend aan de hand met de lijnen van de VAR?”

Zoals elke week analyseert onze huisref Serge Gumienny de beslissingen van de scheidsrechters op de Belgische voetbalvelden.

“Bij STVV - OHL begrijp ik dat Boterberg rood trok voor Richie Sagrado. Hij ging veel te wild in op Bocat, aan een hoge snelheid, met veel kracht. Al zullen ze in Leuven misschien oordelen dat dit een strenge beslissing was, omdat hij Bocat niet echt zwaar raakt. Zelf vind ik dit wel rood. Je ziet zo’n speler spijt betuigen op zijn weg naar binnen. Waarom denken die jongens niet eerst na vooraleer zo driest in te gaan op de tegenstander? Even twijfelde ik nog of de goal van STVV vanuit buitenspel gescoord werd. We kregen de lijn niet te zien op het scherm. Of jawel, we kregen er één te zien, maar van een andere fase.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook in Mechelen kreeg ik die lijn niet te zien. Maar als ik dan kijk naar de positie van Sandy Walsh ten opzichte van Thiago, betwijfel ik of die laatste wel buitenspel stond. Het Referee Department gaf intussen ook al mee dat de scheidsrechters in de fout zijn gegaan: het doelpunt had goedgekeurd moeten worden. Maar blijkbaar had de VAR Walsh uit het oog verloren, toen het die fase beoordeeld. Maar, er zit daar toch meer dan één man naar het scherm te kijken in Tubeke? Ziet niemand hem dan?”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“In de match van Genk in Eupen ga ik er vanuit dat Sor buitenspel stond en dan heeft de VAR goed werk verricht door de rode kaart terug te roepen. Maar nogmaals: waarom kregen we zo weinig lijnen te zien? Wat was er aan de hand dit weekend?”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer