Robin Hendrix.© BELGA

Robin Hendrix leidt Belgische veldlopers naar goud in landenklassement van EK

Een individuele bronzen medaille voor Robin Hendrix, waarmee hij België op weg naar goud zette in het landenklassement en een bronzen medaille voor het damessenioresteam. Die triptiek is de medaillebalans van een modderig en zwaar EK veldlopen.

Niet torenhoog favoriet Isaac Kimeli, maar wel Robin Hendrix was dé ster van de Belgische selectie in Het Park van Laken. In een prangende slotronde sprintte hij naar een derde plaats. Met de ereplaatsen van Johan Heymans (zesde) en huidig Belgisch kampioen Isaac Kimeli (elfde) veroverde België de gouden medaille in het landenklassement.

Ook bij de vrouwen stonden de Belgische dames op het podium met een bronzen plak dankzij de sterke prestaties van Lisa Rooms (zesde), Belgische kampioene Chloé Herbiet (negende) en Juliette Thomas (23ste).

Imana Truyers viert het Belgische brons.© BELGA

Voor de Limburgse deelneemsters was enkel een bijrol weggelegd. De naar Korbeek-Lo verhuisde Hechtelse Imana Truyers liep constant rond als 38ste om in de laatste ronde nog enkele plaatsen toe te geven en te eindigen als 43ste en vijfde Belgische. Hannah Enkels (LOOI) startte in haar race bij de U20 behouden om in de laatste twee ronden gestaag op te schuiven naar de 22ste plaats. (gesi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer