Meerdere mensen gewond na massale vechtpartij op kerstmarkt in Maastricht

Maastricht -

Op de kerstmarkt op het Vrijthof in Maastricht is zondagavond een massale vechtpartij uitgebroken, toen een net naar binnen gevluchte groep mannen weigerde een horecatent te verlaten. Zij waren kort daarvoor uit café de Struys gezet.

Siebrand Vos

Een woordvoerder van Magisch Maastricht zegt dat een groep van vijftig à zestig mannenal de hele avond op een vervelende manier aanwezig was geweest in de binnenstad. “Zij zouden in meerdere cafés rotzooi hebben getrapt.”

“Rond half tien is een grote groep mannen café de Struys uitgezet. Toen zijn er al mensen aangehouden, heb ik begrepen. Circa 25 mannen vluchtten ons terrein op en verschansten zich in het Wintercafé. Geen leuke situatie. Politie en beveiliging hebben de groep buiten gezet. Degenen die zich het meest verzetten, zijn aangehouden.”

Beveiligers

Een woordvoerder van ‘Café In Den Ouden Vogelstruys’ bevestigt dat een groep van vijftig of zestig mannen daarvoor al door de stad liep en ook in zijn zaak de sfeer bedierf: “Leden van de groep liepen weg en kwamen weer terug. Het was geen prettige situatie. Op een gegeven moment hebben we besloten ze door onze beveiligers buiten te laten zetten. Wat er op straat precies is gebeurd, heb ik niet meegekregen. Ik zag wel dat ook de marechaussee er was.”

Er zijn meerdere mannen aangehouden, maar de politie kon zondagavond nog niet zeggen hoeveel precies. Meerdere personen zouden gewond zijn geraakt.

De organisatie van Magisch Maastricht baalt van het gebeurde. “De sfeer is hier al anderhalve week perfect. En dan krijg je door dom toeval met zoiets te maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer