© ©FilipVanRoe / Caroline Biss

Caroline Biss en Café Costume kleden Belgische atleten op Olympische Spelen

De Belgische atleten die in augustus naar Parijs trekken voor de Olympische Spelen zullen dat doen in stijl. Caroline Biss en Café Costume, twee merken van eigen bodem, zullen respectievelijk de vrouwelijke en mannelijke sporters kleden.

Hanne Vandenweghe

De eer komt Caroline Biss, het merk dat in 1963 werd opgericht door Celeste De Hauwere, al voor een tweede keer toe. Ook in Tokio gingen onze Belgische atletes tijdens de officiële momenten gekleed in outfits van het Belgische merk. Anno 2024 focust het label op het glamoureuze aspect. Dat heeft voor een stuk met de locatie te maken: Parijs is nu eenmaal de wereldhoofdstad van de mode.

Volgens een persbericht zullen de sportvrouwen kunnen kiezen tussen een lange, goudgele galajurk met subtiele doorkijkjes en een diepe split, een korte wikkeljurk met één blote schouder, een jumpsuit met een sensuele ruguitsnijding of een stijlvol broekpak in rood of goudgeel. De bomberjasjes die met sommige outfits gecombineerd worden, zijn de gulden middenweg tussen sport en fashion.

De kleuren, goudgeel en rood, zijn uiteraard niet toevallig gekozen. Ze knipogen naar de Belgische vlag, maar ook naar de ambitie van het Belgische team om veel gouden medailles in de wacht te slepen. De mannelijke Belgische atleten krijgen op maat gemaakte outfits van Café Costume. Beide labels hielden elkaar tijdens het ontwerpproces op de hoogte opdat de vrouwelijke en mannelijke delegatie komende zomer perfect bij elkaar zullen passen.

© ©FilipVanRoe

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer