Ga naar de inhoud

Bondsparket vraagt geen lange schorsingen na kaartenrecord in Beerschot-Deinze

 ma 11 december 2023 17:43
Andreas Wieland.

Het bondsparket heeft de schorsingsvoorstellen klaar na Beerschot-Deinze, de match waarin 8 rode kaarten vielen. Beerschot-trainer Andreas Wieland moet van het bondsparket twee speeldagen schorsing uitzitten. Ook voor zijn assistenten en voor speler Kenneth Schuermans dreigt een schorsing. De rest moet geen extra schorsing vrezen.

De match tussen Beerschot-Deinze in de Challenger Pro League liep zondagavond volledig uit de hand. Scheidsrechter Quentin Pirard deelde maar liefst 8 rode en 14 gele kaarten uit. Een nieuw record en dus een nieuw dieptepunt.

 

Bij het bondsparket hadden ze dus wat werk om hun schorsingsvoorstellen klaar te krijgen vandaag. 

 

Voor Wieland, de trainer van Beerschot, wordt de zwaarste straf gevraagd. Hij trapte, na meerdere waarschuwingen, een flesje op het veld. Het bondsparket wil voor hem één effectieve en één uitgestelde speeldag schorsing, en 1.250 euro boete. Zijn assistenten, Pacovski en Magerman, hangt dezelfde straf boven het hoofd.

 

Kenneth Schuermans werd van het veld gestuurd voor het verhinderen van een grote kans op doel, hij riskeert 500 euro boete en één speeldag schorsing.   

 

Tot slot gingen de poppen compleet aan het dansen na het laatste fluitsignaal. Denis Prychynenko, net ervoor al uitgesloten met een tweede gele kaart, en Davor Matijas zochten elkaars voorhoofden. De rode kaart van Pirard voor die actie, vindt het bondsparket wel voldoende, bij gebrek aan beelden van de feiten.

Gerelateerd: