Zwemmen met dolfijnen en James Cooke als griezel: dit was ‘De Slimste Mens ter Wereld’

In ‘De Slimste Mens ter Wereld’ zijn de finaleweken van start gegaan. Manu Van Acker, Maureen Vanherberghen en Elisabeth Lucie Baeten nemen het tegen elkaar op. Wat ze naast hun liefde voor de quiz gemeen hebben? Dat zwemmen met dolfijnen niet op hun bucketlist staat.

Eline VandeGehuchte

Winnaar van maandagavond:

Elisabeth Lucie Baeten is terug van even weggeweest en wint dankzij een erg sterke videoronde. “Ik ben er een beetje emotioneel van”, zegt ze.

Verliezer:

Manu Van Acker haalde de finaleweken met drie deelnames, maar moet het spel nu verlaten. “Ik was al zo blij, dat ik hier nog eens mocht zitten was een mooie extra.”

De nieuwkomer op dinsdag:

Minder lang weggeweest: weervrouw Jacotte Brokken mag zich alweer komen bewijzen.

De beste quotes:

Of Manu Van Acker sterke benen heeft, vraagt Erik Van Looy. “Ik denk het wel, ik heb heel sterke kuiten. Wil je eens voelen, Elisabeth?” Waarop zijn buurvrouw: “Dat is inderdaad steenhard.” Van Looy: “Nog andere lichaamsdelen waar je trots op bent?” Elisabeth Lucie Baeten: “Ja, maar ik ga niet blijven voelen.”

***

Op de gemiddelde bucketlist staat onder meer ‘zwemmen met dolfijnen’. James Cooke: “Is dat echt? Eigenlijk zou jij wel nog goed communiceren met dolfijnen, Erik, door je lach.”

***

Over verre reizen. James Cooke denkt naar welk land hij al het verste reisde. Medejurylid Steven Van Herreweghe: “Dreamland?” Manu Van Acker: “Of krijg je geld van Gert als je Plopsaland zegt?”

***

Dankzij James Cooke kreeg Steven Van Herreweghe een rolletje in de film van Nachtwacht. Zelf blikt Cooke terug op zijn rol als griezel in een musical. “Ik was blijkbaar perfect voor de rol: beperkt, spraakgebrek en ik moest niet eens zingen.” Waarop de musicalster ook nog eens het gebit bovenhaalt dat hij toen moest aandoen.

Het mooiste moment:

Een collectief meezingmoment. Na een vraag van Get Ready over André Hazes Jr. ontsteekt Manu Van Acker in zijn eigen versie van de populaire song Leef. Het duurt niet lang vooraleer de hele zaal meezingt: “Leef, alsof het je laatste dag is, leef”. “Applaus voor iedereen”, besluit Van Looy.

Tussenstand

1. Guga Baúl (8 afleveringen)

2. Alex Agnew (8 afleveringen)

3. Charlotte Adigéry (7 afleveringen)

4. Robin Pront (7 afleveringen)

5. Jeroen Leenders (7 afleveringen)

INFO. De Slimste Mens ter Wereld, van maandag t.e.m. donderdag om 21.15 uur op Play4. In Team Ochtend bij Play Nostalgie hoor je elke dag tussen 8 en 9 uur een gesprek met de afvaller.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER