© Shutterstock

Duitse politie arresteert Belg die werd gezocht voor doodslag na zoektocht van 25 jaar

De Duitse federale politie heeft een 58-jarige Belgische man opgepakt die veroordeeld is voor doodslag en diefstal en al sinds 1998 geseind stond in Duitsland. De man kon gevat worden tijdens een routinecontrole.

mts

Rond 20.50 uur op zaterdagavond voerde de Duitse politie in Aken een controle uit op een bus die de grensovergang Kerkrade-Horbach richting Nederland passeerde. Onder de passagiers bevond zich ook de 58-jarige Belg. Toen agenten zijn identiteit controleerde, ontdekten ze een openstaand arrestatiebevel van het parket van Aken. In 2023 bleek de man veroordeeld tot 750 euro, of als alternatief een gevangenisstraf van wegens dagen, wegens diefstal.

De Belg werd daarop meegenomen naar het politiekantoor, waar de politie zijn vingerafdrukken routinematig controleerde. Uit die controle bleek dat zijn vingerafdrukken ook nog eens overeenkwamen met die van een Libanese staatsburger die al sinds 1998 geseind stond maar die al die jaren uit de handen van de politie was kunnen blijven. Volgens het arrestatiebevel van weleer had de man nog 2.341 dagen (of ruim zes jaar) celstraf uit te zitten wegens doodslag. Na zijn veroordeling is de man wellicht onder een schuilnaam naar België verhuisd.

De man werd prompt overgebracht naar een politiecel in Aken. Vandaaruit gaat hij naar een penitentiaire inrichting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer