Ga naar de inhoud

"Hij zei dat hij me zou doden", aangevallen scheidsrechter in Turkije deelt zijn verhaal en krijgt steun van FIFA-voorzitter

 di 12 december 2023 14:54
De scheidsrechter (linkerfoto) ligt op de grond nadat de voorzitter van Ankaragücü hem heeft geslagen. Een andere man verkoopt hem nog een trap.

De voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA Gianni Infantino en de Turkse president Erdogan reageren vol afschuw op de brutale beelden uit het Turkse voetbal. Ondertussen deed de scheidsrechter vanuit het ziekenhuis zelf zijn verhaal van de feiten.

Na een competitiewedstrijd in Turkije viel de voorzitter van Ankaragücü scheidsrechter Halil Umut Meler aan. Nadat hij tegen de grond was gegaan, schopten anderen hem nog.

 

Vanuit het ziekenhuis heeft de scheidsrechter zelf een officieel statement de wereld ingestuurd.

 

“Voorzitter Koca sloeg me recht onder het linkeroog en zo viel ik op de grond. Daarna kreeg ik nog vele trappen in mijn gezicht en in andere delen van mijn lichaam", doet Meler zijn verhaal.

"Ik hoorde Koca ook roepen naar mij en mijn collega’s dat het "gedaan" zou zijn met mij. Toen hij zich naar mij persoonlijk richtte, zei hij: "Ik ga je doden.""

 

Ankaragücü bevestigde ondertussen dat voorzitter Koca ontslag genomen heeft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Infantino en Erdogan spreken hun afschuw uit

FIFA-voorzitter Gianni Infantino noemde de gebeurtenissen "volstrekt onaanvaardbaar."

"Er is absoluut geen plaats voor geweld in het voetbal, op of naast het veld. Zulke gebeurtenissen horen niet thuis in onze sport of samenleving."

 

"Zonder scheidsrechters is er geen voetbal", gaat Infantino voort in zijn verklaring. "Scheidsrechters, spelers, fans en stafleden moeten veilig van het spel kunnen genieten."

 

"Ik roep de bevoegde autoriteiten op om ervoor te zorgen dat dit op alle niveaus strikt wordt nageleefd."

We zullen agressie nooit toelaten in onze sportwereld.

Recep Tayyip Erdogan

"Sport is onverenigbaar met geweld", reageert de Turkse president Erdogan op het sociale medium X.

 

"Sport staat voor vrede en kameraadschap. We zullen agressie nooit toelaten in onze sportwereld."

 

Via de telefoon heeft de president al contact opgenomen met de scheidsrechter in het ziekenhuis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: