Een zus van beschuldigde Abdel-Jalil Nait Oufakir (foto) zag haar auto zaterdagochtend in vlammen opgaan.© HBVL

Auto van zus van beschuldigde martelmoord in brand gestoken in Genk

Genk -

Opvallende onthulling dinsdagnamiddag op het assisenproces van de martelmoord: het voertuig van een zus van beschuldigde Abdel-Jalil Nait Oufakir is afgelopen weekend in brand gestoken. De auto brandde zaterdagochtend uit op een oprit in Winterslag.

Geert Houben/Arnaut Van Vlierden/Olivier Simons

“Dit weekend is het voertuig van mijn zus in brand gestoken en is er bij mij thuis aangebeld. Ik weet niet wat dat allemaal was. Maar ik heb een heel oude deurbel, dus het zou raar zijn dat die vanzelf afgaat.” Dat getuigde S., de oudere zus van beschuldigde Abdel-Jalil Nait Oufakir, dinsdagnamiddag in het assisenhof van Tongeren. De advocaat-generaal bevestigde dat een pv is opgesteld, maar wilde er verder niets over kwijt.

De auto vloog zaterdagochtend rond 6.10 uur in brand op een oprit in de Lindenstraat in Winterslag. De brandweer Oost-Limburg rukte nog uit om te blussen, maar de wagen brandde volledig uit. Er waren aanwijzingen dat het vuur was aangestoken, waarop de politie Carma een onderzoek startte. Aangezien het om een zus van de beschuldigde van de martelmoord ging, bood de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Limburg bijstand. Het labo voerde een sporenonderzoek uit.

Het is volgens de politie nog niet zeker dat het om brandstichting gaat. Ook een mogelijk motief is nog niet duidelijk. Het onderzoek wordt verdergezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer