© REUTERS

Actrice (60) die Gerard Depardieu als eerste beschuldigde van seksueel misbruik is overleden

De Franse Emmanuelle Debever, een van de eerste actrices die klacht indiende tegen Gerard Depardieu wegens seksueel misbruik, is vorige week overleden. Vermoedelijk is ze uit het leven gestapt, melden Franse media.

wver
Bron: Paris Match

In 2019 postte de actrice op haar Facebookpagina dat ze op 19-jarige leeftijd werd aangerand door Gérard Depardieu, die toen 33 was. De feiten vonden plaats op de filmset van de Frans-Poolse film ‘Danton’ van regisseur Andrzej Wajda. “Ik speelde Louison, de zeer jonge vrouw van Danton”, schreef ze in de post. “Het monster veroorloofde zichzelf allerlei zaken tijdens de opnames. Hij liet zijn grote handen onder mijn rok glijden, zogezegd om mij een beter gevoel te geven.”

LEES OOK. Frankrijk gedegouteerd van nieuwe docu over Gérard Depardieu: “Ik weeg 124 kg, maar als ik een erectie heb is het 126”

Het 74-jarige monument van de Franse cinema werd de voorbije jaren meermaals beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag en zedenfeiten. Het tv-programma ‘Complément d’enquête’ wijdde vorige week een aflevering aan het bedenkelijke gedrag van de acteur en de bescherming die hij krijgt van de filmindustrie. Op de dag dat het programma werd uitgezonden op France 2 stapte Emmanuelle Debever uit het leven, melden Franse media dinsdag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder beschuldigde de Franse comédienne Charlotte Arnould Depardieu ervan haar twee keer te hebben verkracht in zijn woning in Parijs. Dit jaar uitten nog eens meer dan tien andere vrouwen beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover de Franse acteur.

In september diende ook de Franse actrice en comédienne Hélène Darras een klacht in tegen Depardieu wegens misbruik tijdens opnames voor de film ‘Disco’ van Fabien Onteniente in 2007. Tijdens de opnames “ging Depardieu met zijn hand over mijn heupen en over mijn billen”. “Daarna vroeg hij mij ronduit of ik mee naar zijn loge wilde”, aldus Darras. De actrice weigerde, maar dat veranderde volgens haar weinig. “Tussen de opnames door bleef hij me bepotelen.”

LEES OOK. Dertien vrouwen getuigen over seksueel geweld door acteur Gérard Depardieu: “Plots stak hij zijn hand onder mijn rok”

In oktober schreef Depardieu een open brief in Le Figaro waarin hij de aantijgingen ontkende. “Nooit, nooit heb ik een vrouw misbruikt. Een vrouw pijn doen zou hetzelfde zijn als mijn eigen moeder in de maag schoppen”, schreef hij.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER