Wat doet een makelaar?

Een makelaar verkoopt huizen, maar het is meer dan dat. Wanneer kan je een makelaar nu juist inschakelen? Dat lees je hier.

Zimmo redactie
Bron: Zimmo

Eerste hulp bij verkopen

Wil je je woning verkopen? Dan kan een makelaar je bijstaan tijdens elke stap in dit proces om je woning in no time te verkopen. Allereerst kan hij je woning schatten. Hij bepaalt de waarde van je woning door te kijken naar de staat, locatie, grootte en tal van andere factoren. Vervolgens bepalen jullie samen de uiteindelijke vraagprijs.

Daarnaast kan een makelaar als geen ander je woning op de best mogelijke manier in de markt zetten. Van kwaliteitsvolle foto’s en een bord in je voortuin tot een zoekertje op Zimmo. Hij zal alles doen wat nodig is om de aandacht van potentiële kopers te trekken.

Een makelaar is ook ideaal voor het contact met potentiële kopers. Hij kan professionele rondleidingen verzorgen en alle vragen van geïnteresseerden snel en duidelijk beantwoorden. Hij kan helpen bij onderhandelingen wanneer er een bod binnenkomt en ook de administratieve rompslomp is een pak fijner met een makelaar aan je zij.

Ook aankopen moet niet alleen

Ook als je van plan bent om een huis of appartement te kopen, kan je bij een makelaar terecht. Hij of zij kent het aanbod in zijn regio als geen ander en is als eerste op de hoogte wanneer er een nieuw huis op de markt komt. Door zijn contacten kan hij ook makkelijk een bezichtiging voor je inplannen.

Wanneer het pand van je interesse gerenoveerd moet worden, kan een makelaar je advies geven en in de juiste richting leiden. Ook wanneer je wil overgaan tot de aankoop van een huis en een bod wil uitbrengen, is het een goed idee om ten rade te gaan bij een makelaar. Die heeft namelijk heel wat ervaring in onderhandelen. Ook als je door het bos de bomen niet meer ziet bij alle administratie en juridische zaken, wijst een makelaar je de weg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer