Direct naar artikelinhoud
PodcastMomentopnames (22 min)

▶ Froya en Mark hadden een bloeiende koffiebar in Antwerpen, maar lieten alles achter: ‘Zijn wij die domme Belgen geweest die erin trapten?’

▶ Froya en Mark hadden een bloeiende koffiebar in Antwerpen, maar lieten alles achter: ‘Zijn wij die domme Belgen geweest die erin trapten?’
Beeld Rewild Project

Gewone mensen op een bijzonder moment in hun leven: voor deze reeks ‘Momentopnames’ kregen ze voor enkele weken een opnametoestel met zich mee. Podcastmaker Jeroen Franssens goot hun opnames in afleveringen van telkens een twintigtal minuten. In de slotaflevering horen we het verhaal van Froya en Mark.

Luister naar aflevering 6. De berg: Froya en Mark

Luister ook via Spotify of Apple Podcasts.

Video wordt geladen...

Froya en haar tweede man Mark hadden een bloeiende koffiebar in Antwerpen, gekend tot in de wijde omtrek. Als fervente bergliefhebbers ontdekte het koppel, ergens diep in Franse Alpen een plek waar ze spontaan verliefd op werden. En daar, helemaal weg van elke beschaving, stond zowaar een bergwand te koop. Moe van de stadsdrukte beslisten ze een volledige bergwand op te kopen en meteen de veilige haven van de koffiebar los te laten.

De droom en het doel is om de oude ruïne die er nog staat, om te bouwen tot een permanente woonst. Van de enorme lap grond willen ze een natuurcamping maken. De eerste boekingen van kampeerders zijn al binnen, ook al hebben ze nog tonnen werk voor de boeg.

Froya heeft twee kinderen uit een vorige huwelijk en voorlopig reist ze nog maandelijks heen en weer. In de periode van deze opnames staat Froya op het punt om terug af te reizen naar haar geliefde Alpen en vooral haar man Mark.

Momentopnames, een podcast van De Morgen

Deze podcastreeks kwam tot stand mede dankzij de hulp van Ben Venesoen, VAF/Mediafonds en de Vlaamse Gemeenschap. Beluister elke woensdag een nieuwe aflevering in de app van De Morgen, via Spotify of Apple Podcasts.

Vragen, opmerkingen of suggesties? Mail naar podcasts@demorgen.be.

Presentatie en productie: Jeroen Franssen
Muziek: Ben Venesoen
Eindredactie: Dries Vermeulen, Sam Feys

Video wordt geladen...