Bijna dertig jaar na vorig bezoek van paus: Franciscus komt volgend jaar naar ons land

Paus Franciscus zal in 2024 België bezoeken. Dat bericht de officiële nieuwswebsite Vatican News woensdag. Het laatste bezoek van een paus aan ons land is al bijna dertig jaar geleden.

blg
Bron: BELGA

Vatican News bevestigt daarmee de woorden van de paus in een interview met de Mexicaanse televisiezender Nmas gisterenavond. Franciscus, die zondag zijn 87e verjaardag viert, zei daarin dat hij in 2024 België, Polynesië en zijn thuisland Argentinië zou bezoeken.

Volgens Kerknet gaat de paus in op een uitnodiging van koning Filip en koningin Mathilde om de viering van 600 jaar KU Leuven bij te wonen tijdens het academiejaar 2024-2025. De uitnodiging dateert al van september, toen Filip en Mathilde op privéaudiëntie waren in het Vaticaan.

Het laatste bezoek van een paus aan België dateert van 1995, toen Johannes Paulus II kwam voor de zaligverklaring van Pater Damiaan. Zijn bezoek beperkte zich tot Brussel. Tien jaar eerder, in 1985, had dezelfde paus een langer bezoek aan ons land gebracht, waarbij hij Leuven, Namen, Beauraing, Antwerpen, Banneux, Luik en Mechelen bezocht. Zijn opvolger Benedictus XVI heeft België tijdens zijn pontificaat nooit bezocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer