Bart Verhaeghe mag bij winst van zijn club nog een mooi bedrag opschrijven.© BELGA

Zege tegen Bodø/Glimt kan Club Brugge nog kleine 2 miljoen euro opleveren

Het is geen Champions League, maar ook geen kleingeld. Een zege (en de bijhorende groepswinst) tegen Bodø/Glimt levert Club Brugge donderdag meteen 1,75 miljoen euro op. Al zullen ze bij blauw-zwart daarom niet op tafel springen.

Junior Verbeeke

Dat zit zo: een zege in de Conference League levert 500.000 euro op, terwijl de groepswinnaars ook nog eens een bonus van 650.000 euro krijgen. Een eerste plaats geeft ook meteen recht op een plaatsje in de 1/8ste finales, en daar krijgen alle deelnemers 600.000 euro gestort.

Dikke 8 miljoen euro in totaal

Een zege tegen Bodø/Glimt levert Club Brugge dus meteen 1,75 miljoen euro extra op, bij een gelijkspel (en de groepswinst) is dat 1,416 miljoen euro. Omdat Club al zeker is van de tweede plaats, mag het al een bonus bijschrijven van (minstens) 625.000 euro. Dat bedrag blijft ongewijzigd als het de laatste groepswedstrijd verliest. Gekoppeld aan het feit dat blauw-zwart bij een puntje meteen een ronde overslaat in de Conference League, staat er donderdag dus zeker nog iets op het spel.

Thiago toonde zich tijdens de vorige speeldag tegen Besiktas.© BELGA

Indien Club groepswinnaar wordt, is het na de poulefase van de Conference League al zeker van minstens 8.261.500 miljoen euro. Dat is exclusief de televisiegelden en de omzet van de thuiswedstrijden, al zijn die bedragen verwaarloosbaar in vergelijking met de Champions League-campagne van vorig seizoen. Ter vergelijking: overwinteren op het kampioenenbal leverde Club toen een recordopbrengst van een kleine 50 miljoen euro op.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer