In de eindejaarsperiode is een bezoek aan Scherpenheuvel extra interessant, omdat je kans maakt om in de prijzen te vallen.© LWH

26 gemeenten en 700 handelaars in eindejaarscampagne provincie

Scherpenheuvel-Zichem/Zoutleeuw -

26 gemeenten in Vlaams-Brabant doen mee aan de eindejaarscampagne ‘Liever Lokaal’ van de provincie Vlaams-Brabant met officieel startschot in Scherpenheuvel-Zichem en Zoutleeuw. Bij de aankoop in 700 zaken maak je kans om een prijs te winnen.

Luc Weyens

De provincie Vlaams-Brabant organiseert van 9 december tot 15 januari 2024 haar digitale eindejaarscampagne ‘Liever Lokaal.’ Met deze campagne ondersteunt ze gemeenten die hun lokale handel promoten. De eindejaarsperiode betekent traditioneel voor vele lokale handelaars een topperiode”, zegt Ann Schevenels (Open VLD), gedeputeerde voor Economie. “De actie ‘Liever Lokaal’ biedt de gemeenten een standaardpakket om in deze periode de lokale handel extra te promoten. Dit jaar kunnen klanten twee Norta e-bikes, aangeboden door de provincie, winnen. Ook schenken we elke deelnemende gemeente een winkeltrolley, gemaakt door de sociale economie. Die kunnen ze naar believen vullen.”

26 gemeenten gingen in op dit aanbod. Het gaat om Aarschot, Affligem, Asse, Beersel, Bever, Gooik, Grimbergen, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Landen, Liedekerke, Lubbeek, Machelen, Meise, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint Pieters- Leeuw, Steenokkerzeel, Tielt-Winge, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem en Zoutleeuw. Meer dan 700 handelaars nemen deel.

App downloaden

Om deel te nemen download je als klant eerst de app ‘ik koop lokaal’ of, in het Hageland, de app ‘Happy Hageland’. Bij elke aankoop scan je vervolgens de unieke QR-code van de handelaar. Hoe meer scans, hoe meer kans op de hoofdprijs, een e-bike. De deelnemende handelaars zijn zichtbaar via de poster met de slogan ‘Liever Lokaal’ in hun etalage.

Ook Scherpenheuvel-Zichem neemt aan deze actie deel. “Hier doen 60 lokale handelaars mee”, zegt Kris Peetermans (Open VLD), schepen van Lokale Economie. “Onze stad en deelnemende handelaars voorzien een prijzenpot van meer dan 3.000 euro die onder de winnaars zal verdeeld worden.”

Aangeboden door onze partners