In Schilde heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een wagen van de politieschool.© Google Street View

Vrouw (65) raakt gekneld na ongeval met wagen van politieschool in Schilde

Schilde -

Op de Turnhoutsebaan in Schilde heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een wagen van de politieschool. Een 65-jarige bestuurster zat gekneld en werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht. De wagen van de politieschool reed prioritair.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 12 uur ter hoogte van het tankstation Lukoil. “Een anonieme wagen van de politieschool reed met zwaailichten en sirenes op de Turnhoutsebaan”, vertelt Stefanie Verstappen. “Vlak voor het tankstation kwam het tot een aanrijding met een andere wagen. De politiewagen probeerde nog te remmen, maar tevergeefs.”

De bestuurster, een 65-jarige vrouw uit Schilde, zat gekneld in de wagen en moest worden bevrijd door de brandweer. “Ze werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar”, aldus Verstappen. De omstandigheden van het incident worden verder onderzocht.

Prioritaire rijopleiding

Bij politieschool Campus Vesta reageren ze aangeslagen over het spijtige ongeval. “Het ging om een oefening van de gespecialiseerde prioritaire rijopleiding die wordt gegeven aan ervaren politiemensen”, zegt Pieter Van Turnhout, algemeen directeur van Campus Vesta. “De nadruk ligt vooral op het leren van defensief rijden. Dit soort oefeningen worden dan ook enkel gedaan op wegen waar ze duidelijk zichtbaar in het midden van de rijbaan kunnen rijden, net om accidenten te voorkomen. Het is dan ook zeer zeldzaam dat er ongevallen gebeuren.”

Over de exacte omstandigheden kan en mag Van Turnhout geen informatie geven omdat dit nog in onderzoek zit. “Het ging om een onvoorzien manoeuvre van een andere weggebruiker. De auto zou zijn afgeslagen waarbij onze wagen in de flank is gereden. Onze mensen, een leerling en twee instructeurs, hebben onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd en zijn bij de bestuurster gebleven tot de medische diensten aankwamen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners