Hanne Desmet op archiefbeeld.© Getty Images

Belgische shorttrackers naar de halve finale van gemengde aflossing in Seoel

De Belgische gemengde aflossingsploeg heeft zich tijdens wereldbekerwedstrijden shorttrack in het Zuid-Koreaanse Seoel geplaatst voor de halve finale. Hanne en Stijn Desmet, Tineke den Dulk en Adriaan Dewagtere eindigden als tweede achter Italië.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

De derde en vierde plaats waren voor Kazachstan en Oekraïne. De eerste twee landen kwamen verder. Voor het onderdeel verschenen in de Zuid-Koreaanse hoofdstad dertien landen aan de start.

Na drie wereldbekerwedstrijden bezet België in de mixed de zesde plaats. China, eerste in de rangschikking, werd in de kwartfinale gediskwalificeerd omdat het kwartet een keer een halve ronde te vroeg wisselde. De beste acht kwalificeren zich voor de wereldkampioenschappen, die over drie maanden in Rotterdam worden gehouden.

In het individuele toernooi plaatste Stijn Desmet zich tijdens de ochtendsessie van de openingsdag voor de halve finale 1.500 meter. Hanne Desmet verzekerde zich op de 1.000 meter van een plek in de kwartfinale. Stijn Desmet eindigde in zijn reeks als tweede, Hanne Desmet won haar serie met een voorsprong van ruim anderhalve seconde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer