© Shutterstock

Druilerige herfst doet ons voor zonzekere bestemmingen kiezen in kerstvakantie

Touroperator TUI ziet een sterke toename in het aantal boekingen naar zonzekere bestemmingen tijdens de kerstvakantie. “Die zijn altijd populair in de winter, maar na de druilerige herfstmaanden is de interesse dit jaar nog groter”, luidt het.

mtm

Ten opzichte van vorig jaar registreert TUI, het grootste reisbedrijf van ons land, liefst 12 procent meer boekingen voor vliegvakanties in de kerstperiode. Wat opvalt: liefst 61 procent van de reizigers kiest voor een warme bestemming.

Een op de twee reizigers kiest voor Spanje, zo laat de touroperator weten in een persbericht. Het overgrote deel reist naar de Canarische Eilanden Tenerife en Gran Canaria “omwille van gegarandeerd hoge temperaturen”. Maar niet alleen Spanje wint: ook het (prijsgunstige) Tunesië (+66%), het zonzekere Kaapverdië (+37%) en de exotische stranden van de Dominicaanse Republiek (+36%) gaan er fors op vooruit.

Natuurlijk blijven ook winterbestemmingen populair: 16 procent van de reizigers gaat skiën, meldt TUI nog. Twee derden daarvan kiest voor de Franse Alpen, vooral dan de hoger gelegen skigebieden zoals Les Trois Vallées of Paradiski doen het uitstekend.

“De Belg spendeert gemiddeld 1.892 euro per persoon aan een vliegvakantie en 693 euro aan een skivakantie”, besluit TUI.

Top 5 bestemmingen

  • Top 5 landen voor vliegvakanties: Spanje, Egypte, Kaapverdië, Tunesië en de Dominicaanse Republiek
  • Top 5 regio’s voor vliegvakanties: Tenerife, Gran Canaria, Costa Blanca, Costa del Sol en Punta Cana
  • Top 5 landen voor skivakanties: Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Italië
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer