© BELGA / Patrick Hattori

Pijnlijk genoeg waarschuwde Vlaams Belang net zelf nog voor Chinese spionage: “Iedere spion stante pede het land uit”

Vrijdag kwam aan het licht dat Mechels Vlaams Belang-politicus Frank Creyelman ruim drie jaar lang samenwerkte met Chinese spionnen in ons land. Dat onthulden The Times, Der Spiegel en Le Monde. Maar amper drie weken geleden liet Vlaams Belang via een persbericht nog weten dat de federale regering actie moest ondernemen om elke spion het land uit te zetten.

debn

Volgens een internationaal rapport van Safeguard Defenders zouden er in ons land 53 Chinese spionnen aanwezig zijn. “Een zorgelijke situatie die is kunnen ontstaan door een decennialange naïeve Chinapolitiek”, liet VB-Kamerlid Annick Ponthier daarover weten op 21 november. “Het Vlaams Belang wil dat de federale regering actie onderneemt en iedere Chinese spion stante pede het land uitzet.”

Verder staat er te lezen dat Vlaams Belang al jaren waarschuwt voor Chinese spionage. “We waren de eersten”, aldus Ponthier, die verder ook uitlegt dat Chinese overnames van strategische sectoren in Europa een bedreiging zijn. “Peking maakt al tientallen jaren misbruik van de naïviteit in dit land. Spionage is eigen aan communistische dictaturen.”

LEES OOK. Mechelse Vlaams Belang-politicus Frank Creyelman werkte ruim drie jaar lang voor Chinese spionnen

LEES OOK. Frank Creyelman, de Mechelse VB-kopman die Tom Van Grieken kopzorgen bezorgt: “Ik ben van niets of niemand bang”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER