Hasselaar overlijdt in Mexico na aanval door "krokodil of haai": "Hij was een man van de zee" 

In de Mexicaanse staat Guerrero is een Belg overleden na een aanval door een "haai of een krokodil". Dat bevestigt de overheidsdienst Buitenlandse Zaken. De 76-jarige Jeff Bynens woonde al jaren in Mexico. "Hij heeft over de hele wereld gezwommen en gedoken. Hij was een man van de zee", vertelt zijn schoonbroer Joos Vrancken aangeslagen. 

Een Belgische toerist is donderdag om het leven gekomen nadat hij werd aangevallen door een dier bij een strand in het zuiden van Mexico. Dat bevestigt de woordvoerder van de overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Het zou gaan om een aanval door een krokodil of een haai. 

Eerst meldden Mexicaanse media nog dat het om een Canadees zou gaan, maar dat blijkt nu dus niet te kloppen. Het blijkt te gaan om de 76-jarige Joseph "Jeff" Bynens. De man komt uit Hasselt en verbleef nu in het Club Med-hotel van Ixtapa, aan de westkust van Mexico. De man woonde al jaren in het land, vertelt zijn familie. Hij laat twee kinderen na, die ook in het buitenland wonen. 

Ervaren duiker

"In Hasselt is hij 55 jaar geleden badmeester geweest", vertelt schoonbroer Joos Vrancken. "Toen is hij vertrokken, eerst naar Club Med in Spanje. Daarna is hij de hele wereld rondgezworven." Zo werd hij directeur in hotels in Guadeloupe en Martinique, vertelt Vrancken.

Hij ging ook zwemmen met haaien, hij kende dat dus. Je kan er niet bij

Schoonbroer van de overleden Jeff Bynens

"Hij heeft over de hele wereld gezwommen en gedoken. Hij was een man van de zee", zegt de schoonbroer, diep aangeslagen van het nieuws. "Hij ging ook zwemmen met haaien, hij kende dat dus. Je kan er niet bij."

Tweede verlies op korte tijd

De familie krijgt op korte tijd een nieuw verlies te verwerken, want de broer van de man overleed enkele maanden geleden. "Jeff was een familieman. We hadden wekelijks contact, dan belden we via videocall", zegt zijn schoonbroer. 

Vrancken heeft samen met zijn vrouw, de zus van de overleden man, een camping in Spanje."Vorig seizoen, in april, is hij nog bij ons op bezoek geweest op de camping. Hij kwam regelmatig naar hier, bij ons in Spanje", zegt Vrancken. Ook in Spanje zocht Bynens dan de zee op, zegt zijn schoonbroer. 

De familie gaf toestemming om deze gegevens over de man te publiceren. 

Meest gelezen