© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

1 / 4
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Westerlo wint van Eupen in zijn eerste duel onder Rik De Mil en wipt voor het eerst uit de degradatiezone

De nieuwe coach van Westerlo, Rik De Mil, heeft zijn droomstart niet gemist. In het Kuipje namen de Kemphanen in het laatste halfuur afstand van Eupen. Topschutter Nicolas Madsen nam de twee doelpunten voor zijn rekening. De Kempische club wipt over Eupen naar een gedeelde twaalfde plaats.

Bart D’haene

LEES OOK. COMMENTAAR. “Er zat bij het debuut van Rik De Mil voor Westerlo meteen iets sprankelend in zijn ploeg”

Of de hand van de nieuwe Westerlo-trainer Rik De Mil - dinsdag werd hij officieel voorgesteld - al te zien was bij de aftrap? Niet meteen. De ex-assistent van Ronny Deila bij Club Brugge koos voor dezelfde elf als tegen KV Kortrijk. Dat was tenminste het plan want tijdens de opwarming haakte Matija Frigan af met een lichte blessure aan het linkerbeen. Kyan Vaesen nam in extremis zijn plaats in en stond zo voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. In de tribune zaten de drie voormalige Unionisten Fixelles, Jordanov en Perdichizzi broederlijk naast elkaar.

Mini-stormloop

De zoon van ex-doelman Nico Vaesen was ook de eerste die zich liet opmerken. Hij dook op links de zestien meter in en Amadou Keita kon aan de tweede paal een aandringende Griffin Yow met veel moeite afhouden en de bal in hoekschop verwerpen. Amper twee minuten later kwam het gevaar opnieuw van links. Rune Paeshuyse verwerkte een voorzet van Yow bijna in eigen doel. De kleine stormloop van de Kemphanen ging even snel liggen als hij gekomen was. Aan de overkant zette een zeer bedrijvige Keita Sinan Bolat aan het werk. Uit de daaropvolgende hoekschop knalde Isaac Nuhu het leer over doel. Net voor het halfuur trapte Keita hoog over. Westerlo reageerde via Jordan Bos. Hij slalomde door de Eupense verdediging, maar struikelde half op het ogenblik dat hij wilde afdrukken. Na een mooie combinatie belandde een poging van Vaesen centimeters naast het doel van Slonina.

© BELGA

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam opnieuw van geel-blauw. Aan de tweede paal devieerde Bos een voorzet over doel. Ook Eupen liet zich niet onbetuigd. Nog maar eens Keita strandde op Bolat.

Zesde en zevende voor Madsen

Op het uur was het dan toch bingo voor het team van De Mil. Nacer Chadli, die een gretige wedstrijd speelde, bediende Nicolas Madsen. De Deen had geluk dat zijn schot via Jan Kral een boog mee kreeg en over Slonina in doel verdween. Amper vier minuten kreeg debuutwedstrijd van de nieuwe Westelse coach nog wat meer glans. Na een hoekschop van Madsen ging Keita wel opzichtig aan Arthur Piedfort hangen. Scheidsrechter Wesli De Cremer aarzelfde niet en legde de bal gedecideerd op de stip. Een kolfje naar de hand van Madsen. Hij zette de strafschop feilloos om. Zijn vierde al van het seizoen. Op de openingsspeeldag trof hij Am Kehrweg in Eupen ook raak.

Omdat Sinan Bolat geen krimp gaf, bleef de veilige marge twee goals. Bryan Reynolds lanceerde de ingevallen Erdon Daci met een fraaie crosspass. De Noord-Macedonische international kraakte zijn schot. Met een ultieme reflex hield Bolat Keita van de aansluitingstreffer. De Mil was dan al lang aan het wisselen gegaan en gebruikte zijn vijf wisselmogelijkheden. De laatste in het rijtje was Lukas Van Eenoo met een applausvervanging voor uitblinker Madsen. De vierde overwinning - en de tweede op rij - kwam niet meer in gevaar. Moet het nog gezegd: Westerlo deed een uitstekende zaak in de degradatiestrijd en de lucht klaart (voorlopig) op in de Kempen.

LEES OOK. REACTIES. Het hoofdstuk ‘Westel’ kon voor Rik De Mil niet beter beginnen: “Af en toe het goede voetbal van Westerlo gezien”

2. helft
'70
Westerlo Logo
Westerlo
2
:
0
Eupen Logo
Eupen
Westerlo pakt drie belangrijke punten na een 2-0-overwinning tegen Eupen. Madsen scoorde twee doelpunten. Eupen had het moeilijk, maar forceerde een paar goede kansen. De thuisploeg kwam echter nooit in de problemen. Rik De Mil debuteert met een zege!
Vrije trap Eupen

Eupen krijgt nog een vrije trap op een interessante plek. Deom brengt de bal voor doel, maar bereikt geen ploegmaat in de zestien. Is dit het laatste wapenfeit?
5 minuten extra tijd
Poging Daci

Reynolds bereikt Daci met een heerlijke pass, maar de aanvaller profiteert niet. Zijn laag schot vliegt naast het doel van Slonina.
Haidara krijgt een gele kaart na een late tik.
Madsen en Yow afgeblokt

Een snelle aanval van Westerlo eindigt tot bij Madsen. Hij lijkt te scoren, maar besluit recht op een verdediger. Ook Yow krijgt de bal niet tussen de palen! Hangt de 3-0 in de lucht?
Arthur Piedfort krijgt een gele kaart na een stevige tackle.
Madsen werkt knap af vanop de stip. 2-0! Westerlo op rozen!
Strafschop voor Westerlo!

Westerlo krijgt een strafschop na een lichte overtreding van Keita. Madsen zet zich achter de bal. Maakt hij zijn tweede van de avond?
Na een snelle tegenaanval van Westerlo legt Chadli knap breed voor Madsen. Die trapt de bal via het been van Kral tegen de netten! 1-0!
Keita besluit op Bolat!

Ook forceert een grote kans! Finnbogason legt breed voor Keita, maar de middenvelder besluit recht op Bolat. Hier zat meer in voor de Panda's!

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL