Minderjarige overvalt nachtwinkel in Hemiksem … maar wordt zelf onder schot gehouden

Hemiksem -

Een nachtwinkel in Hemiksem heeft vrijdagavond ongewenst bezoek gekregen. Een gemaskerde man haalde een groot mes boven en eiste de inhoud van de kassa. Dat was zonder de uitbater gerekend. Die haalde een geweer boven en hield de overvaller onder schot. De politie arresteerde de 17-jarige verdachte.

nelo jtp

De overval vond vrijdag rond 21u plaats aan de Sint-Bernardsesteenweg in Hemiksem. Op camerabeelden is te zien hoe een man, volledig in het zwart gekleed en met een kap en een bandana over het gezicht, gedecideerd de winkel binnenstapt. “Hij had een groot mes vast, legde een tas op de toonbank en zei dat die gevuld moest worden”, zegt de uitbater van de nachtwinkel.

Net op dat moment komt een nieuwe klant de winkel binnen, maar die heeft helemaal niets in de gaten. De man achter de kassa talmt en doet alsof de kassa niet meteen opengaat … maar haalt dan plots een luchtdrukwapen boven. Hij lost enkele schoten en de overvaller deinst achteruit.

“Mijn zoon zei dat hij het mes moest afgeven en zijn masker moest afzetten. Hij luisterde meteen”, zegt de uitbater, die kort nadien aankomt. “We hebben die gast tegengehouden en in een andere kamer gehouden in afwachting van de politie, die waren gelukkig snel ter plaatse.”

De overvaller bleek een 17-jarige jongen uit Wilrijk te zijn. Volgens de uitbater handelde hij in opdracht van een grotere groep. “Dit is al de derde gewapende overval op mijn nachtwinkel. Ik ben het stilaan beu. Nu had die jongen enkel een mes vast, maar de vorige keer werd ik bedreigd met een echt vuurwapen. We gaan maatregelen nemen dat dit niet meer kan gebeuren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen