© Instagram

Eerste drummer AC/DC Colin Burgess (77) overleden

Colin Burgess, de oorspronkelijke drummer van AC/DC, is op 77-jarige leeftijd overleden. De rockband deelde het nieuws zelf via sociale media.

evdg

“Erg triest om het nieuws over het overlijden van Colin Burgess te vernemen”, schreef AC/DC op Instagram. “Hij was onze eerste drummer en een zeer gerespecteerde muzikant. Fijne herinneringen, rock in vrede Colin.” De reden van zijn overlijden is niet gekend.

Burgess maakte deel uit van de originele bezetting van AC/DC. De band is in 1973 opgericht en bestond naast de drummer uit gitaristen Malcolm en Angus Young, bassist/saxofonist Larry Van Kriedt en zanger Dave Evans. Burgess deed mee op de debuutsingle Can I Sit Next to You, Girl, maar moest begin 1974 opstappen nadat hij dronken op het podium stond.

Voordat Burgess bij AC/DC kwam, was hij van 1968 tot 1972 lid van de Australische rockband The Masters Apprentices. De band scoorde in die tijd een aantal hits in het land. Hij vormde in de jaren tachtig de band His Majesty met zanger Yukiko Davis en gitarist Spike Williams. In 1993 speelde hij drums op een cover van AC/DC’s Highway to Hell van Tiny Tim. In 1988 werd hij opgenomen in de Australian Recording Industry Association (ARIA) voor zijn bijdragen aan The Masters Apprentices.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer