Odermatt© REUTERS

Odermatt oppermachtig in reuzenslalom, vijftiende plaats voor Sam Maes

Sam Maes is maandag op de vijftiende plaats geëindigd tijdens de tweede Wereldbeker reuzenslalom in het Italiaanse Alta Badia in evenveel dagen. Zondag werd hij in de eerste reuzenslalom achttiende. De overwinning was telkens voor regerend wereld- en olympisch kampioen Marco Odermatt.

Maarten Delvaux
Bron: BELGA

Sam Maes kwam maandag tot een gecombineerde tijd van 2:32.09. In de eerste manche finishte hij als achttiende in 1:17.91, in de tweede manche werd hij knap zevende in 1:14.18. De 25-jarige Antwerpenaar moest in totaal 3.95 toegeven op Odermatt.

De Zwitser, de vorige twee seizoenen telkens eindwinnaar in de algemene Wereldbeker en de Wereldbeker reuzenslalom, werd net als zondag de winnaar. Hij haalde het met een gecombineerde tijd van 2:28.14, voor de Oostenrijker Marco Schwarz (+1.05) en de Sloveen Zan Kranjec (+1.22). Odermatt won de laatste zes reuzenslaloms in de Wereldbeker.

In de tussenstand van de Wereldbeker reuzenslalom leidt hij vanzelfsprekend. Hij telt 300 punten. Schwarz (210 ptn) en de Kroaat Filip Zubcic (180 ptn), maandag vierde, zijn zijn dichtste belagers. In de algemene Wereldbeker is de top drie dezelfde. Odermatt (456 ptn) leidt voor Schwarz (364 ptn) en Zubcic (198 ptn).

Sam Maes© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer