© BELGA

Red Lions en Red Panthers boeken 2e zege op rij op Five Nations Tournament

De Red Lions en Red Panthers - de Belgische hockeyploegen - hebben maandag een tweede opeenvolgende overwinning behaald op het Five Nations Hockey Tournament in het Spaanse Valencia.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

De Lions (FIH 2) versloegen Frankrijk (FIH 9) met 4-1, dankzij twee treffers van Tanguy Cosyns. Ook Tom Boon en Thibeau Stockbroekx troffen raak voor de olympische kampioen. Het team van Michel van den Heuvel begon zaterdag met een 7-2 zege tegen India (FIH 3) aan het toernooi dat dient als voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi voor de Spelen, van 13 tot 21 januari eveneens in Valencia. Aan de leiding met 6 punten nemen de Red Lions het nog op tegen hun twee dichtste achtervolgers. Dinsdag spelen ze tegen Spanje (FIH 8), dat 3 punten telt. Donderdag volgt een duel met Duitsland (FIH 5), tweede in de stand met 4 punten.

De Red Panthers, vierde op de FIH-ranking, wonnen met 5-3 van Ierland (FIH 13). Zaterdag waren ze met 2-1 te sterk voor India (FIH 6). Stephanie Vandenborre, Louise Versavel, Vanessa Blockmans, Ambre Ballenghien en Justine Rasir scoorden. De ongeslagen Panthers staan net als de Lions aan de leiding, voor Duitsland en Spanje (beide 4 punten). Woensdag treffen de Belgen het gastland (FIH 8), vrijdag spelen ze tegen de Duitsers (FIH 5).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer