© Isosport

POLL. Belgische supporters willen stem laten horen: wilt u ook geen voetbal meer op vrijdag- en zondagavond?

Belgian Supporters, de belangenvereniging van de Belgische voetbalsupporters, wil zijn stem laten horen in het aanbestedingsdossier voor het nieuwe voetbalcontract. Het orgaan pleit voor meer inspraak van supporters bij het bepalen van de aanvangsuren.

Thomas Standaert

In 2022 slaagde Belgian Supporters er al in om de late zondagavondwedstrijden (om 21 uur) en de maandagwedstrijden van de voetbalkalender te laten schrappen. Nu wil de belangengroep opnieuw de stem van de supporters laten doorwegen in aanloop naar de hernieuwing van het tv-contract in 2024. Uit een enquête onder de leden blijkt dat de meeste voetbalsupporters wedstrijden op zaterdagavond (18 uur en 20 uur) en zondagnamiddag (17 uur) verkiezen. Voor wedstrijden op vrijdagavond (20.45 uur) en zondagavond (19.15 uur) zijn ze minder te vinden.

Dringende oproep

“Het is hoog tijd dat deze inzichten niet alleen gehoord, maar ook geïntegreerd worden in het aanbestedingsdossier voor het hernieuwen van het tv-contract”, schrijft de belangenvereniging in een perscommuniqué. “Deze dringende oproep gaat niet alleen over het aanpassen van aanvangstijden; het gaat over het herstellen van de essentie van voetbal door de supporters een cruciale rol te geven in het besluitvormingsproces. Het is een strijd voor de ziel van het spel, waarbij niet alleen gekeken wordt naar statistieken en uitzendrechten, maar naar de ware voetbalfamilie die dit spel ademt en leeft. Het is tijd om de stem van de supporters serieus te nemen, niet als een optionele overweging, maar als het kloppende hart van het voetbal.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer