Vrouw belt 928 keer naar politie van Turnhout om te klagen over geluidsoverlast van buur

Een vrouw van 74 heeft 928 keer gebeld naar de politie van Turnhout om te klagen over geluidsoverlast van haar buur. De politie ging meermaals ter plaatse om de overlast vast te stellen, maar kon nooit geluid waarnemen. Het openbaar ministerie heeft de vrouw nu gedagvaard.

Het openbaar ministerie heeft een 74-jarige vrouw uit de regio rond Turnhout gedagvaard omdat ze veelvuldig en onnodig telefoontjes pleegde naar de politie.

"In mei 2020 heeft ze de eerste keer gebeld om te klagen over infrageluiden van haar buurman", klinkt het bij openbaar aanklager Anouk Draulans. "Tussen mei 2020 en oktober 2022 heeft ze maar liefst 855 keer de noodcentrale gebeld."

Verstoring van noodcentrale

De politie bezocht de vrouw meermaals, maar kon nooit geluidsoverlast vaststellen. "Door haar gedrag verstoorde ze de goede werking van de noodcentrale", legt Draulans verder uit. "Het werd haar vaak gezegd dat het geen enkele zin had om te bellen, want de politie heeft nooit iets kunnen vaststellen."

Ā Ik weet niet welke straf ik moet vorderen, maar het is belangrijk dat dit stopt

Openbaar aanklager Anouk Draulans

Na de eerste 855 telefoontjes kwam er uiteindelijk een overleg met de vrouw. Dat overleg leek ook te werken, want daarna hield ze zich een tijdje gedeisd. Maar een tijd later belde ze opnieuw 73 keer, op twee maanden tijd. "Omdat het maar blijft duren, hebben we haar gedagvaard. Ik weet niet welke straf ik moet vorderen, maar het is belangrijk dat dit stopt."

De vrouw heeft tinnitus aan de linkerkant, mogelijk hoort ze daarom voortdurend trillingen en gezoem

Advocaat van de vrouw

De advocaat van de vrouw hoopt dat de vrouw geen straf krijgt. "Ze is 74 jaar, zit in een rolstoel en heeft een blanco strafblad. Het is niet nodig haar met een straf op te zadelen. Uit een medisch attest blijkt dat ze sinds 2005 gehoorverlies heeft en tinnitus aan de linkerkant. Het zou kunnen dat dit de reden is, dat ze voortdurend trillingen en gezoem hoort dat onhoudbaar is."

Op 16 januari zal een rechter zich uitspreken over een eventuele straf.

Meest gelezen