Brandweer moet ramenwassers redden die op tientallen meters hoogte vast komen te zitten

Brussel -

Twee glazenwassers zijn dinsdagmiddag door de brandweer ontzet uit hun gondel die geblokkeerd hing ter hoogte van de 22ste verdieping van een gebouw in de Brusselse Noordwijk, dat is zo’n zeventig meter hoog.

De kraan die de gondel van de glazenwassers op en neer doet gaan blokkeerde schijnbaar, ten gevolge van een technisch defect. “De oproep was op de middag”, zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

Het RISC-team of de klimploeg van de brandweer werd gemobiliseerd om de interventie tot een goed einde te brengen. “De arbeiders werden gezond en wel geëvacueerd. Hun korf werd manueel bediend door de brandweer om de arbeiders toe te laten uit te stappen op het dak. Tijdens deze operatie werden ze beveiligd met koorden en een klimharnas”, klinkt het bij brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

“De twee waren heel goed gekleed en dus niet onderkoeld. We hadden ook meteen visueel contact met hen. Ze panikeerden niet. De redding duurde ook niet al te lang”, aldus Derieuw nog. (cds, amg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen