© Isosport

Vanaf de vroege rode kaart liep alles mis: KV Mechelen duwt Standard nog dieper in sukkelstraatje

Carl Hoefkens krijgt Standard maar niet op de rails. Na de treurmars tegen Charleroi (0-0) volgde de rouwstoet in Mechelen (3-0). Met een 6 op 24 gaan de Rouches donkere kerstdagen tegemoet.

Thomas Standaert

Rood voor Bokadi na 14 minuten. Wilde Standard reageren na ‘le flop wallon’ tegen Charleroi, dan stak ene Jan Boterberg daar in het openingskwartier al een stokje voor. Na wat licht duw- en trekwerk met de doorgebroken Bassette werd de Congolese verdediger zonder pardon douchen gestuurd. Streng wat ons betreft, maar tien minuten later compenseerde hij dat door een duidelijkere duwfout van Fossey op diezelfde Bassette in de zestien onbestraft te laten. Diplomatisch gefloten.

Met z’n tienen hielden de Rouches twintig minuten stand. Een knal van Hairemans strandde eerst nog op de paal, maar toen de kwieke Bassette zijn tegenpool Laifis in de wind zette, was ook Bodart eraan voor de moeite: 1-0. Toen even later ook Ngoy geblesseerd uitviel, wisten de meegereisde Luikse fans dat het een lange avond ging worden. Veel om zich aan op te warmen hadden ze in de eerste helft niet gezien. 34 procent balbezit en een halve kans voor Price, daar word je niet vrolijk van.

© BELGA

Zonder de onzichtbare Kawabe - vervangen door Emond - kwam Standard wel beter uit de kleedkamer. Coucke moest redding brengen op schoten van Sowah en Kanga, maar toen Mrabti er even na het uur 2-0 van maakte, opnieuw na een dramatische tussenkomst van Laifis, was het Luikse kalf verdronken. Malinwa ging op zoek naar meer, kopte via Lauerbach nog op de lat en duwde in de blessuretijd het mes nog wat dieper in de wonde. Een goedkope strafschop, na een aangeschoten bal op de hand van O’Neill, werd omgezet door Hairemans: 3-0.

Na een 6 op 24 lijkt Standard de top zes nu wel helemaal te mogen vergeten en kan de focus maar beter verlegd worden op wat er achter hen gebeurt. De kloof met de gevarenzone bedraagt nog altijd maar vijf punten en kan dit weekend nog slinken. Carl Hoefkens weet wat hem te doen staat volgende woensdag thuis tegen STVV. Anders zou het wel eens een heel hete Kerst kunnen worden op Sclessin ...

© BELGA

KV Mechelen 3-0 Standard

KV Mechelen: Coucke - Walsh, Vanlerberghe, Bates, Cobbaut, Foulon - Konaté, Schoofs - Hairemans, Bassette, Mrabti

Standard: Bodart - Bokadi, Laifis, Ngoy - Fossey, O’Neill, Price, Djenepo - Kawabe, Sowah - Kanga.

Vervangingen: 28’ Djenepo door Noubi, 45+1’ Ngoy door Hautekiet, 46’ Emond door Kawabe, 59’ Konaté door Antonio, 74’ Bassette door Lauerbach, 79’ Fossey door Canak, 84’ Mrabti door Malede.

Doelpunten: 35’ Bassette (Walsh) 1-0, 67’ Mrabti 2-0, 93’ Hairemans (strafschop)

Gele kaarten: 51’ Bates (tackle), 75’ Hoefkens (protest), 82’ Schoofs (duwfout)

Rode kaarten: 14’ Bokadi (fout op doorgebroken speler)

Scheidsrechter: Boterberg

Toeschouwers: 13.466

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik