Steven Creyelman en Filip Dewinter.
Volledig scherm
Steven Creyelman en Filip Dewinter. © BELGA

Nieuwe gelekte chats brengen VB-Kamerlid Steven Creyelman in lastig parket, ook Filip Dewinter opnieuw in opspraak

Kamerlid Steven Creyelman (Vlaams Belang) komt vaker voor in de gelekte berichten die zijn broer de voorbije jaren uit­wisselde met een Chinese ­inlichtingenofficier dan tot dusver bekend. Zelf had hij geen rechtstreeks contact met de inlichtingendienst, maar in verschillende chats met de geheim agent meldt Frank Creyelman wel hoe hij Steven inschakelde in het parlement. Dat blijkt uit ­gelekte chats die Der Spiegel ­deelde met De Tijd. Ondertussen komt ook Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter opnieuw in opspraak. Het Vlaams Parlement vraagt een onderzoek van de Staatsveiligheid naar mogelijke buitenlandse spionage.

117 reacties

  • Emiel Van Roost

    4 maanden geleden
    Ik heb niet al te veel vertrouwen in de belgische staatsveiligheid.
  • Willy Schepers

    4 maanden geleden
    Nu zijn ze toch alles uit de kast aan het halen om VB in een slecht daglicht te stellen, de schrik zit er diep in.
  • Christine Laevers

    4 maanden geleden
    Ik zou toch maar alles goed nakijken wie wat in het verleden heeft gedaan. Want de tijden zijn snel veranderd. Een grote kuis kan geen kwaad. Zelfs bij de Belgische veiligheidsdiensten zelf. Dit zou ook een signaal kunnen zijn naar buitenlandse inlichtingendiensten dat ze slimmer zullen moeten worden.
  • Jurgen Vermaut

    4 maanden geleden
    Linkse partijen Vooruit en Groen zitten al een tijdje in de verdomhoek. Nu richten ze de pijlen gezamelijk op de grootste partij op rechts, jammer voor hen maar het zijn maar rubberen pijltjes. Nu ja, ondertussen spreekt niemand nog over de zaken waar het echt toe doet.
  • Marlene De Smedt

    4 maanden geleden
    Als er vertrouwelijke info over onze defensie is gelekt aan China, (verkregen uit de defensiecommissie?), dan weet dat land wat het moet doen als het ons land zou willen binnenvallen met succes, of kan het die info doorverkopen aan landen met slechte bedoelingen. Dat is nog eens iets anders dan zattemansklap. Het is dan ook nodig dat dit grondig wordt uitgespit. Ook informatie verkregen door privédetectivekantoren opgericht door ex-Mossadleden mogen grote zorgen baren.