Willem De Schryver en Pommelien Thijs gaan internationaal in ‘High tides’.

Zo goed scoort ‘Knokke off’ op Netflix: op 2 in Duitsland en Argentinië, op 3 in Oostenrijk

Onder de titel High tides lanceerde streamingdienst Netflix op 7 december Knokke off in 44 landen . Bijna overal noteert de reeks ondertussen in de top 10. Vaak moet ze alleen The crown laten voorgaan.

Paul Demeyer

Toch wel indrukwekkend wat de VRT MAX- serie Knokke off op Netflix presteert. Nergens op nummer 1 in de top 10 van meest bekeken series. Maar wel viermaal op de tweede plaats: in Spanje, Uruguay, Argentinië en Duitsland. Telkens staat daar het slotseizoen van The crown op 1. In Oostenrijk staat High tides (dat is de internationale naam die Netflix aan Knokke off gaf) op de derde plaats, in Zwitserland op 4. De serie loopt in het buitenland in gedubde versies in het Engels, Frans, Spaans, Portugees, Duits, Italiaans en Pools.

In de Netflix top 10 van niet-Engelstalige series staat High tides op de vijfde plaats met 3,3 miljoen views. (lees verder onder de top 10)

‘High tides’ staat op 5 met 3,3 miljoen views.© Netflix

Knokke off is het verhaal van twintigers die samen een zomer in Knokke beleven. Rijkeluiskinderen Alex (rol van Willem De Schryver) en Louise (Pommelien Thijs) gooien zich in het chique uitgaansleven van Knokke. Alex droomt van een eigen dancing en klopt voor geld aan bij de vrienden van zijn vader. Tegen de zin van de vader, die de droom van zijn zoon blokkeert, waarop Alex wraak wil. (Lees verder onder de foto)

Louise en Daan.© © VRT

Het nevenverhaal gaat over Daan en zijn moeder die op vakantie zijn in Cadzand. Daan raakt bevriend met de jeunesse dorée van Knokke en komt onfrisse zaken over zijn moeder te weten. (Lees verder onder de Instagram-post van Luk Wyns)

Dit postte Luk Wyns op Instagram.

Scenarist Luk Wyns zal het internationale succes van Knokke off niet verrassen. Bij de Netflix-lancering zei hij dit: “Ik wil niet te luidop dromen, maar ik denk dat de serie ook kan scoren in landen waar ze de acteurs niet kennen en nog nooit van Knokke gehoord hebben. Eigen series als Undercover en Rough diamonds hebben dat al bewezen. High tides is ook geen vreemde eend in het Netflix-aanbod. De reeks wordt al vergeleken met series als Outer banks, Gossip girl en Euphoria.”

Onlangs raakte bekend dat er een tweede seizoen komt van Knokke off. De opnames starten volgende zomer. Pommelien Thijs, Willem De Schryver, Eliyha Altena en Ruth Becquart keren terug. Later worden nieuwe castleden bekendgemaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer