© ATV

In volle kerstdrukte gaat herstelling roltrap premetrostation Groenplaats van start, al loopt dat niet van een leien dakje

Antwerpen -

Werklui zijn deze week begonnen met de herstelling van de roltrappen aan het premetrostation Groenplaats. Normaal zou de stijgende roltrap deze vrijdag opnieuw in werking moeten treden, maar onderhoudsdienst TK Elevator laat weten dat er bijkomende herstellingen nodig zijn. Daardoor moet al wie met de tram naar Antwerpen komt, nog tot zeker dinsdag te voet de trappen op.

ls debn

“Ondanks de intense pogingen van TK Elevator om de stijgende roltrap naar de Groenplaats te herstellen, moeten we jammer genoeg meegeven dat deze vrijdag nog niet kan worden opgestart”, laat De Lijn weten. “De roltrap is mechanisch volledig in orde, maar er is een sterke oxidatie vastgesteld op enkele contacten in de roltrapkuip waardoor men hem elektrisch niet kan starten.” Komende dinsdag komt een ploeg ter plaatse om de onderdelen te vervangen.

Ook de dalende roltrap van de Groenplaats naar de hal is toe aan herstellingswerken, al zullen die pas volgend jaar plaatsvinden. “Na aanlevering van onderdelen rekenen we op drie weken herstelwerk, gezien de treden en de hoofdas moeten worden verwijderd. Dit gaat niet meer lukken voor de feestdagen.”

Toch is er ook goed nieuws, want de roltrap aan de Karel de Grote Hogeschool werkt opnieuw in de stijgende richting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV