Passagiers van vliegtuig al meer dan 24 uur vast op Franse luchthaven na vermoedens van mensenhandel

Meer dan 300 passagiers van een vliegtuig uit de Verenigde Arabische Emiraten zitten al 24 uur vast op de Franse luchthaven van Châlons-Vatry in de Marne. Ze mogen de luchthaven niet verlaten omdat er slachtoffers van mensenhandel aan boord zouden zijn.

Met 303 zijn ze, de passagiers en bemanningsleden aan boord van een vliegtuig uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dat schrijft de Franse nieuwszender BFMTV. Het toestel landde gisteren op de Franse luchthaven van Châlons-Vatry, gelegen tussen Troyes en Reims.

Normaal gezien was de luchthaven slechts een technische tussenstop, en zou het vliegtuig later die dag opnieuw opstijgen richting Nicaragua. Maar voorlopig staat het toestel nog steeds op het tarmac geparkeerd. De Franse autoriteiten vermoeden, na een anonieme tip, dat er zich slachtoffers van mensenhandel aan boord van het toestel bevinden.

Overnachten in inkomhal

Op vraag van het Openbaar Ministerie wordt het toestel dus aan de grond gehouden en het parket van Parijs heeft een gerechtelijk onderzoek geopend. Volgens de Franse media zouden twee personen, beiden passagiers, in hechtenis genomen zijn. Ze worden op dit moment ondervraagd over hun vermoedelijke lidmaatschap van een criminele bende.

Ondertussen zitten de andere 301 passagiers, die overigens allemaal de Indiase nationaliteit dragen, vast op de luchthaven. De prefectuur Marne heeft nu een decreet uitgevaardigd om de opvangruimte voor de gestrande reizigers uit te breiden. 

Zo kunnen de passagiers nu ook de andere op- en uitstapplaatsen en de inkomsthal van de luchthaven gebruiken om op adem te komen. De reizigers krijgen ook bedden en worden in de terminal verzorgd. De civiele beveiliging is opgetrommeld om de passagiers medische ondersteuning te verlenen.

Door het incident werd ook het andere luchtverkeer op de luchthaven verstoord. Een Ryanair-vlucht uit Marrakesh moest daardoor omgeleid worden.

Meest gelezen