© Isosport

REACTIES. Simon Mignolet krijgt vraag over Thibaut Courtois na klinkende zege van Club op RWDM: “Daar heb ik niks mee te maken”

Club Brugge kan met een uitstekend gevoel de kerstdagen in na de klinkende zege op het veld van RWDM (1-6) vrijdagavond. Doelman Simon Mignolet en coach Ronny Deila konden niet anders dan tevreden zijn. Hier de reacties.

Jonas Withouck

Mignolet: “De zaak-Courtois? Ik heb daar niets mee te maken”

“We hebben een hele goeie match gespeeld en hebben het onszelf gemakkelijk gemaakt”, vertelde Club Brugge-doelman Simon Mignolet bij Eleven DAZN. “Tegen een goed RWDM, want de eerste twintig minuten brachten zij zeker goed voetbal. Maar we zijn heel erg goed omgesprongen met de counters en zijn heel efficiënt geweest.”

“En dan is het natuurlijk makkelijker voetballen en speelden we het heel goed uit. Dat is wel een stap vooruit ten opzichte van vorige week: als we onszelf een platform geven om de wedstrijd te winnen gewoon verdergaan. En dat hebben we gedaan door zes doelpunten te maken vandaag.”

© Isosport

Voor het eerst sinds lang kreeg Mignolet wel nog eens een goal binnen. “Die komt er net na een goal van ons. Misschien een beetje desorganisatie of eventjes aan het slapen, maar dat heb ik liever vanavond voor dan in een wedstrijd die 0-0 staat.”

Tot slot werd ook nog gevraagd naar de mening van Mignolet over de zaak-Thibaut Courtois bij de Rode Duivels. “Maar daar ga ik niet op reageren, ik heb daar totaal niets mee te maken. Het is niet aan mij om daarop te reageren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Isosport

Deila: “Vertrouwen helpt altijd voor voetballers”

Ronny Deila kon niet anders dan een gelukkig man zijn na de klinkende zege van zijn ploeg op RWDM “We hebben een goeie wedstrijd gespeeld en hebben heel veel kansen gecreëerd. Daar ben ik heel gelukkig mee. We spelen al een tijdje goed en we krijgen vooral steeds meer vertrouwen, dat helpt altijd voor voetballers. Nu moeten we er alles aan doen om ook dinsdag de drie punten te pakken tegen Union.”

© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer