Marketingprofessor Els Breugelmans (KU Leuven) duidt de prijsverschillen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marketingprofessor Els Breugelmans (KU Leuven) duidt de prijsverschillen. © Joost De Bock / Photo News

Waarom nog naar grote winkels gaan? Zelfde kledingstuk online tot wel 60 euro goedkoper

Loont het nog wel de moeite om naar grote winkels en winkelketens zoals Nike en Inno te gaan als dezelfde trainingsbroek, feestjurk en jas online (veel) goedkoper te vinden zijn, soms zelfs gewoon op de site van de winkel zélf? Wij vonden prijsverschillen van 20 euro tot 60 euro. Hoe kan dat? Marketingprofessor Els Breugelmans legt uit.

119 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 maanden geleden
    Doen, na de productie, ook de handel weg. Vraag: hoe gaan ze de pensioenen betalen? De ziekenhuizen, de honderdduizenden zieken en werklozen een loon geven? De scholen?
  • Jos Bogaerts

    4 maanden geleden
    Jaag iedereen maar naar de online winkels de zelfstandige hebben het al zo moeilijk en weet wel de gezelligheid in de straten bij o.a.kerst gebeurd wel op kosten van de winkeliers in de gemeentes of steden
  • Marc Andriessen

    4 maanden geleden
    Als de media hierover nog meer reclame maken, zullen nog meer kleinere zelfstandige winkels moeten sluiten! Gaan passen in de winkel en online kopen… Koop locaal is een lege slogan, alle acties waaronder provinciale steun hebben totaal geen nut zo. Wie betaalt de kosten die een winkelier moet doen om te kunnen verkopen? Wat als de winkels verdwijnen? Waar blijft dan de gezelligheid en advies bij shopping?
  • Norbert Bauwens

    4 maanden geleden
    Ik koop alleen in de fysieke winkel. Alleen daar kan ik hetgeen ik wil in de hand nemen en kijken van waar het komt om Made in China en andere kinderuitbuitingslanden te vermijden.
  • Yvan Lissens

    4 maanden geleden
    Het assortiment in een online shop is veel uitgebreider. Normaal koop ik enkel van gekende merken waarvan ik de maatvoering ken. Elektrische apparatuur koop ik enkel nog online. Ik koop zowel bij Belgische als buitenlandse webshops, als ze mijn gewenste artikel ben ik tevreden. Het enige wat voor mij belangrijk is dat de transporteur betrouwbaar is want tegenwoordig loopt men daar er echt de kantjes af.