Chinese chirurg geschorst nadat hij patiënt (82) slaat tijdens oogoperatie: “Ze bewoog te veel”

De Chinese autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar een schokkende video die de ronde doet op sociale media. Beelden tonen hoe een chirurg een gedeeltelijk verdoofde vrouw (82) in het gezicht slaat tijdens een oogoperatie, omdat ze zich volgens hem “te veel had bewogen”. Aier China, het hoofdkantoor van het ziekenhuis in de stad Guiyang, heeft de chirurg ondertussen geschorst, meldt BBC.

lvdw
Bron: Daily Mail, BBC

De lugubere bewakingsbeelden dateren eigenlijk van 2019, maar werden afgelopen week voor het eerst op het sociale mediaplatform Weibo gedeeld door Dr. Ai Fen, een welbekende arts die in het jaar van het incident een van de eerste artsen werd die patiënten met het coronavirus behandelde. Waarom ze de video heeft gepost, is niet duidelijk. Het incident ging viraal en zorgde voor heel wat verontwaardiging.

De 82-jarige vrouw werd na de operatie in 2019 ook blind in haar linkeroog. Het is niet duidelijk of incident daar iets mee te maken heeft, maar ze kreeg van het ziekenhuismanagement slechts een schampere vergoeding van 65 euro. Het ziekenhuis moest destijds ook Aier China informeren over wat er gebeurd was, maar zij zeggen nu dat ze daar niet van op de hoogte werden gebracht. Donderdag kondigden ze daarom het ontslag van de CEO van het ziekenhuis en de schorsing van de arts aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer