IMAGO/localpic

De kerstdagen worden nat en winderig: noodnummer 1722 geactiveerd

Het wordt alweer geen witte kerst (de laatste dateert trouwens van 2010). We krijgen in plaats daarvan wisselvallige kerstdagen met verschillende regenzones en behoorlijk wat wind. "We gaan geregeld onze paraplu mogen opentrekken en hem goed mogen vasthouden", formuleert weervrouw Sabine Hagedoren het. Het noodnummer 1722 is alvast geactiveerd voor wie storm- of waterschade heeft en bijstand van de brandweer wil. De temperaturen blijven wel aan de zachte kant.

We krijgen vandaag zacht, maar grijs weer met perioden van regen. De maxima schommelen tussen 7 en 13 graden en er staat vrij veel wind, meldt het KMI. De wind is matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten met rukwinden tot 60 km/u in het binnenland en soms krachtig aan zee met daar rukwinden tot 70 à 80 km/u. Door de mogelijke rukwinden geldt aan de kust code geel tussen 12 en 20 uur.

Noodnummer 1722 geactiveerd

De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het noodnummer 1722  geactiveerd. Dat betekent dat wie storm- of waterschade heeft waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, een aanvraag kan indienen via het e-loket www.172.be of via het telefoonnummer 1722. Het noodnummer 112 mag enkel worden gebruikt bij situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

Kerstdag blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met af en toe lichte regen of motregen. In de Ardennen is het zicht vaak beperkt door de lage bewolking. Het is zacht met maxima tussen 7 en 12 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u in het binnenland en tot 65 km/u aan de kust.

Dinsdagochtend trekt er een zwakke storing van west naar oost door het land met wat lichte regen. De maxima schommelen tussen 7 en 10 graden.

Woensdag is het opnieuw zwaarbewolkt tot betrokken met lichte tot matige regen. De maxima schommelen tussen 7 en 11 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind.

BEKIJK - De winterkoude blijft voorlopig uit (Het weer - 23/12 20u) :

Videospeler inladen...

Meest gelezen