© rr

Kerstwensen uit de Wetstraat

300 kroketten, doorzichtige cadeaus en gewurgde familieleden: zo viert de Wetstraat Kerst

Poëzie, 300 kroketten en doorzichtige cadeaus: ook de politici deelden lustig wat ze op deze kerstdag deden.

Jan-Frederik Abbeloos

Poëzie

Wouter Beke (CD&V) viert kerst met de klassieke familiefoto en een bijbehorende mijmering: Wee het land / Waar haast het zijn bepaalt / Waar rijkdom groeit / Maar de mens verschraalt. Woorden van de Ierse dichter Oliver Goldsmith.

Geliefd

Vlaams minister Gwendolyn Rutten (Open VLD) voelt zich geliefd op Facebook, waar ze een nogal opvallend familiekiekje deelde. Iemand wordt erop gewurgd, iemand staat erop met een lang gezicht en Rutten doet alsof ze plots heel hard surprise roept. Een doorsnee-partijbureau bij de liberalen dus.

De 300

Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) krijgt de prijs voor moed en doorzettingsvermogen dankzij 300 huisgemaakte kroketten.

Wadist?

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) biedt u zijn kerstgroeten aan vanuit een mooi kerststalletje in een kerk – of toch een plek waar het fris is, zo te zien. Het opschrift op de trui vloekt wat met de uitgestoken hand die Kerstmis toch placht te zijn. Maar dat zal wel iets Antwerps zijn, denken we.

Doorzichtig cadeau

Ook socialisten vieren kerst, zo blijkt. En Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere deelt alvast cadeautjes uit. Doorzichtige wel. Hopelijk geen metafoor voor de verkiezingsbeloftes die straks volgen.

Knetteren

De top van Groen wenst ons fijne feestdagen. Een moment ook om even stil te staan bij hen die het zwaar hebben, zo klinkt het. Denk dus even aan de partij als u de kerststronk aansnijdt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer