Elon Musk zet in de Gigafactory van Tesla in Austin robots in. Daar zou een ongeval zijn gebeurd.
Volledig scherm
Elon Musk zet in de Gigafactory van Tesla in Austin robots in. Daar zou een ongeval zijn gebeurd. © AFP

Ingenieur van Tesla gewond nadat hij wordt “aangevallen” door defecte robot

In de Tesla-fabriek van Austin in de VS is een ingenieur gewond geraakt “door een aanval van een defecte robot”. Dat schrijft de Britse tabloid ‘Daily Mail’ op basis van een ongevallenrapport uit 2021. Twee getuigen zagen hoe een robot, die wordt gebruikt om auto-onderdelen te snijden uit aluminium, zijn metalen klauwen in hun collega liet zakken.

22 reacties

  • Katia Mistianes

    4 maanden geleden
    Op het werk werd gewerkt met een inpakrobot die via een sensor, folie rond een pallet wikkelde, volautomatisch. Mijn collega zei: "Toch mag ik 'hem' nooit alleen laten". Wie ooit gewerkt heeft met een kopieermachine, weet dat elke machine een eigen karakter hebben, en meestal een slecht karakter.
  • Louis Deweerdt

    4 maanden geleden
    Is een 30-tal jaren geleden ook gebeurt in de Renault fabriek te Vilvoorde.Veiligheid vergeten in te schakelen, robot schiet in gang met een spijtig dodelijk slachtoffer tot gevolg, kan gebeuren als de veiligheidsvoorschriften niet gevolgd worden.
  • Ron Leclerc

    4 maanden geleden
    Titel is volledig fout. Robot was niet defect, was niet uitgeschakeld. Robot deed dus gewoon zijn geprogrammeerde werk verder. Dat is al heel wat anders dan aangevallen, ook al staat dat tussen aanhalingstekens. Enig fout ligt bij de "ingenieur” die de de werkzone van de robot betrad zonder hem af te schakelen. Reeds 40 jaar geleden vergelijkbaar ongeval geanalyseerd met puntlas robot in Gentse autofabriek. Conclusie was: fout van de mens. Die er een gebroken arm aan overhield.
  • Monique Verschueren

    4 maanden geleden
    Ja zo is dat robots zijn goedkoper dan mensen om mee te werken en spreken niet tegen he dat is moderne tijd maar of het allemaal zo gaat blijven duren alles computer gestuurd daar heb ik mijn twijfels over ook over de mankementen schoon als het nieuw is
  • Cris Verwilligen

    4 maanden geleden
    Dit is een menselijke fout. Er vallen 2 dingen op: blijkbaar niet losgekoppeld en blijkbaar ziet die niet het verschil tussen een plaat aluminium en een levend mens, dus software. En 5% ongevallen is veel, dus veiligheid staat laag op de ladder daar.