Man zit week vast in autowrak na crash: “Mirakel dat hij dit overleefd heeft”

Een week lang zat een 27-jarige man in de Amerikaanse staat Indiana vast in het wrak van zijn auto, wachtend op hulp na een ongeval. Gelukkig kwamen twee vissers voorbij die toevallig op wandel waren.

lto
Bron: NBC Chicago, NBC News

Mario Garcia besloot om dinsdag samen met zijn schoonzoon Nivardo De La Torreop op pad te gaan omdat zijn vrouw naar het werk was en zijn dochter niet thuis was. Ze zochten iets om te doen en besloten visplekken te gaan verkennen. Nadat ze alle andere locaties gezien hadden, besloten ze nog een laatste keer te stoppen, deze keer aan Salt Creek.

Plots zagen ze in de verte een wrak. Ze liepen ernaartoe om het beter te kunnen bekijken, want het was zodanig beschadigd dat ze niet helemaal zeker waren wat we zagen. “Het was volledig kapot”, zei Garcia aan NBC News. In het wrak vonden ze het lichaam van een man. Ze dachten aanvankelijk dat hij overleden was, tot hij hen aanraakte, met zijn hoofd draaide en begon te praten. “Hij zei alleen dat hij zijn ledematen niet kon voelen”, aldus Garcia. De bestuurder kon ook niet zeggen hoe lang hij al vastzat. Maar volgens Garcia en zijn schoonzoon had de man meerdere verwondingen, waaronder een gebroken hand. De man werd uiteindelijk dankzij Garcia en De La Torres met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mirakel

Tijdens een persconferentie woensdagochtend liet politiewoordvoerder Glen Fifield weten dat de onderzoekers nog bezig waren met het achterhalen van de identiteit van de bestuurder. Intussen is bekendgeraakt dat het gaat om de 27-jarige Matthew Reum en dat hij al sinds 20 december vastzat.

Volgens Fifield miste Reums voertuig de vangrail en reed hij de berm op vlak voor zijn wagen de lucht in ging. “Zijn voertuig rolde vervolgens verschillende keren, waardoor de wagen onder de brug belandde”, klinkt het. De reddingswerkers hadden een paar uur nodig om de man vrij te krijgen aangezien hij enkele meters diep gevallen was en zijn auto zich onder de brug in het water bevond.

De politie zei dat Reum “in staat was om regenwater te drinken om te hydrateren om zo lang te kunnen overleven terwijl hij werd blootgesteld werd aan de elementen”.“De wil om deze crash te overleven was niets minder dan buitengewoon,” zei de politie.

Volgens de agent had de man – ondanks alles – toch veel geluk. Vorig jaar vroor het rond deze tijd van het jaar, maar nu was het wat warmer. Waardoor de man waarschijnlijk kon overleven. “Eerlijk gezegd is het een mirakel dat hij nog leeft”, zei Fifield nog.

De autoriteiten zeiden nog dat Reum momenteel in het ziekenhuis ligt met “ernstige, mogelijk levensbedreigende” verwondingen en dat de man na een onwaarschijnlijke redding een lange weg naar herstel te gaan heeft. Een familielid van Reum werd op de hoogte gebracht na zijn redding, zei de politie nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer