Aangeboden door JOBAT

10 topjobs voor mensen die alleen willen werken

Werk je graag op jezelf? Je bent niet de enige. Duizenden mensen verkiezen individueel werk boven groepswerk. En, goed nieuws: om alleen te werken, hoef je echt niet altijd zelfstandige te worden. Of weinig te verdienen. We geven je 10 toffe jobs waarin je rust en ruimte vindt én enkel samenwerkt met je eigen skills.

ZINNIG
Bron: Jobat.be

1. Copywriter

Schrijven kan vanuit elke locatie, op elk gewenst tijdstip en vereist maar één ding: een tekstverwerker en een internetverbinding. Mede om die reden zijn er heel wat copywriters die hun werk op zelfstandige basis of in dienstverband volledig op zichzelf uitvoeren. De informatievoorziening vanuit de opdrachtgever is wel belangrijk, maar die krijg je eventueel via je baas of manager. Je hoeft dus lang niet altijd zelf in contact te staan met de klant.

2. Virtual assistant

Anderen helpen met het runnen van hun bedrijf, dat is wat een virtual assistant doet. Het houdt vooral administratieve taken in. Je beheert de e-mails en agenda’s, werkt budgetten uit of volgt de belastingen mee op. Elk bedrijf heeft mogelijk een ander wensenpakket. Jij bent, hoe dan ook, de vaste contactpersoon en beheert meestal de case helemaal zelf.

3. Grafisch ontwerper

Als grafisch vormgever sta je in voor de illustraties en lay-out van drukwerk en digitale teksten. Brochures, websites, flyers, doosjes, noem maar op. Werk dat je prima van achter je computer kunt doen, met enkel de klant die feedback geeft of een collega die de teksten voorziet.

4. Data-analist

It’s all in the numbers! In opdracht van bedrijven en organisaties verzamel je data, controleer je ze op juistheid en verwerk je die gegevens tot bruikbare informatie. Duidelijk een job die je zelfstandig kunt doen, al presenteer je de uiteindelijke verslagen wel aan de klant of aan een meerdere.

5. Accountant

Nog meer cijfers – deze keer met een flinke portie fiscale kennis. Een accountant moet een speciale opleiding volgen, maar werkt wel grotendeels in afzondering. Je stelt financiële overzichten samen en maakt jaarrekeningen op voor je klanten.

6. Video-editor

De hoeveelheid tijd die de gemiddelde persoon kwijt is aan het bewerken van een filmpje, is verbazingwekkend. Natuurlijk schakel je dan liever een professional is. Enter: de video-editor of videomonteur. Bewerk je graag digitaal beeld tot een mooi geheel, dan is dit wellicht je roeping.

7. Programmeur

Er is een nood aan IT’ers en je kans op een job in deze sector is groot. Programmeurs spenderen het overgrote deel van hun tijd achter het scherm, verwikkeld in codes om websites, apps of software te creëren. Heerlijk werk, met andere woorden, als je graag in je eigen bubbel zit.

8. Studiebegeleider of cursusmaker

Lesgeven of lesstof aanbieden kan perfect online. Van zodra je ingewerkt bent in de materie die je geeft, loop je vlot door het curriculum. Als tutor sta je nog in contact met leerlingen – tieners of volwassenen, jij kiest – maar met collega’s heb je niet veel van doen. Als cursusmaker kun je zelfs volledig vanuit eigen huis werken, zonder ooit iemand te spreken. Je kiest zelf welke formule je inzet en of je mensen persoonlijk wilt begeleiden.

9. Beurshandelaar

Het werk van een zogenoemde trader is moeilijk, maar wel lonend. Je koopt aandelen en verkoopt die op het juiste moment tegen een gunstige prijs. Hoe verdien je daar geld op? Door handig in te spelen op koersbewegingen. Je moet je goed kunnen focussen en werkt daarom best alleen. Een goede kennis van de beurs komt wél goed van pas. Tegelijkertijd moet je ook tegen stress en drukte kunnen.

10. Wetenschapper

Het klinkt misschien als ver van je bed wanneer je de academische kringen nog niet gewend bent, maar zodra je een master op zak hebt kun je solliciteren naar een PhD-positie, oftewel een doctoraat. Hiermee word je enkele jaren betaald om onderzoek te doen en hierop te promoveren. Daarna kun je solliciteren naar een functie als hoogleraar of wetenschappelijk onderzoeker. Af en toe zul je moeten samenwerken of overleggen, maar het meeste werk doe je alleen.

Andere toffe jobs voor mensen die graag alleen werken? Boekrecensent, blogger, socialmediamanager, uitgever van podcasts, eindredacteur, stockfotograaf, ondertitelaar...

Je droomjob missen? Niet met de Jobat app!

Bron: Jobat.be