Cher© Getty Images

Net als Britney Spears: zangeres Cher vraagt bewindvoering over drugsverslaafde zoon aan

De Amerikaanse zangeres Cher (77) heeft het curatorschap aangevraagd over haar zoon Elijah Blue Allman (47). Volgens juridische documenten die entertainmentwebsite TMZ kon inkijken, suggereert Cher dat haar “drugsverslaafde” zoon “niet in staat is om zijn eigen financiële middelen te beheren”.

gli
Bron: TMZ

Volgens TMZ krijgt Elijah Blu Allman regelmatig geld uit een fonds dat is opgericht door zijn overleden vader en zanger Gregg Allman, van The Allman Brothers Band. Cher, die van 1975 tot 1979 getrouwd was met Allman, zou nu bang zijn dat haar zoon al dat geld uitgeeft aan drugs, “waardoor zijn leven in gevaar komt”, aldus de documenten. De 47-jarige Elijah kampt volgens zijn familie met een verslaving en geestelijke problemen.

Twee van zijn broers en zussen hebben voorgesteld om Cher aan te stellen als bewindvoerder. Daardoor zou Cher de leiding krijgen over de financiën van haar zoon. In de documenten die TMZ kon inkijken, haalt de zangeres ook uit naar Marie Angela King, de vrouw van Elijah. Cher beschuldigt haar ervan dat ze het herstel van haar zoon “niet steunt” en hem er zelfs van weerhoudt om “nuchter en clean” te worden.

Britney Spears

Het nieuws over de vraag tot curatorschap volgt enkele maanden nadat Cher ervan beschuldigd werd haar zoon te hebben laten ontvoeren uit een hotelkamer in New York in november 2022. Geruchten die ze zelf ontkende. Al erkende ze toen al wel dat haar zoon met een drugsverslaving kampt. “Je doet alles voor je kinderen. Wanneer je ze kunt helpen, doe je dat gewoon, want dat is wat moeder zijn is”, klonk het.

LEES OOK. “Cher liet haar eigen zoon kidnappen”: zangeres nam drastische maatregelen om verslaafde zoon te helpen afkicken

Een berucht voorbeeld van deze complexe juridische regeling is dat van Britney Spears. Zij stond dertien jaar lang onder bewindvoering van haar vader, omdat ze kampte met mentale problemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer